Marcel Ciolacu: În cel mai scurt timp tichetele educaţionale vor putea fi folosite de părinţi

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că, în cel mai scurt timp, părinţii vor putea ridica tichetele educaţionale în valoare de 500 de lei cu care vor putea cumpăra rechizite şi haine pentru şcoală.

„Avem proiecte importante în domeniul Educaţiei. Înţeleg că procedura privind tichetele educaţionale de 500 de lei a fost finalizată atât la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, cât şi la Ministerul Educaţiei. Astfel, în cel mai scurt timp, cardurile vor putea fi ridicate de părinţi şi folosite pentru cumpărarea de rechizite şi îmbrăcăminte pentru şcoală”, a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că în şedinţa de Guvern de joi va fi aprobat cadrul necesar pentru continuarea programului naţional „Masă sănătoasă în şcoli” şi în acest an.

„Masa caldă s-a dovedit esenţială în reducerea abandonului şcolar în zonele unde programul a fost aplicat, de aceea ţinta noastră este să creştem de la 450 de unităţi la 1.000 numărul şcolilor unde să oferim acest suport alimentar copiilor”, a menţionat Ciolacu.

Citește mai mult AICI