Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre veniturile românilor. Acesta asigură că pensiile vor crește, dar, pentru alocații, se va „vedea” cum stă treaba

Marius Budăi, ministrul Muncii, i-a asigurat pe români că pensiile vor crește cu minimum 10%, dar nu știe că să spună despre alocații.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a dat vești bune și nu prea, deoarece a asigurat că pensiile vor crește, dar nu poate spune nimic despre alocații.

Marius Budăi știe ce se întâmplă cu pensiile, dar nu știe nimic de alocații

Marius Budăi a spus, la România TV, că pensiile vor crește de la 1 ianuarie, așa cum se tot spune, fiind o creștere de care este mare nevoie. De asemenea, pe lângă pensiile mai mari, vor continua să fie acordate și ajutoarele sociale pentru românii cei mai vulnerabili.

„Este obligatorie aceasta crestere, dar si gandim in continuare pachete care sa vina in sprijinul in primul rand categoriilor vulnerabile.

Avem nevoie de o crestere a pensiilor, de cresterea valorii punctului de pensie, dar avem nevoie si de interventie pentru categoriile vulnerabile ca sa trecem peste aceasta iarna care se preconizeaza a fi foarte grea nu numai aici in Romania, ci in general pe glob.

Avem nevoie si de masuri care sa vina in sprijinul cat vulnerabile. Suntem obligati si trebuie sa-i sprijinim pe cetatenii nostri. Avem nevoie de solidaritate sociala si sa sprijinim categoriile vulnerabile. Cel puțin 10% va fi si se va vedea imediat cand vom depune bugetul. Dupa care il vom trimite in Parlament pentru aprobare.”, a spus acesta.

Pachetele de ajutoare sociale vor continua și în anul 2023

„Cel puțin 10% și în continuare trebuie sa gandim asa cum am gandit si in acest an si cum am facut de cand noi PSD facem parte din acest guvern. Am impus acest pachet social, implementarea sa fie posibila de la 1 ianuarie 2022, dupa care a aparut si razboiul si ce a mai aparut. Trebuie sa fim atenti sa ajutam mediul de afaceri, dar si categoriile vulnerabile. Trebuie sa iesim din iarna cu totii si sa nu lasam pe nimeni”, a mai spus ministrul Muncii.

Mai mult decât atât, Marius Budăi a mai spus că sunt familii care trăiesc din alocațiile copiilor și nu acestea ar trebui mărite, ci oamenii care sunt apți de muncă ar trebui să meargă la serviciu, deoarece ei sunt cei care trebuie să întrețină familia.

De asemenea, în ceea ce privește bugetul de stat, acesta ar trebui să fie gata în scurt timp, mai ales că de el va depinde procentul cu care pensiile vor fi majorate începând cu anul următor.

„Bugetul nu depinde doar de un singur minister, bugetul depinde de toate ministerele si sa fie agreat in coalitie, dar cu siguranta mult nu va mai dura pentru ca am avut liderii Coalitiei au sustinut foarte clar ca in acest an sa avem bugetul adoptat pentru anul urmator. Trebuie sa fie bugetul undeva in luna noiembrie sa fie depus in Parlament pentru dezbateri ca sa fie aprobat in decembrie cel tarziu”, a mai spus acesta, potrivit kanald.ro.