Marți 13 – Ziua informării preventive

Ziua Informării Preventive este organizată anual, de câte ori data de 13 coincide cu o zi de marţi, fiind o inițiativă a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) care, începând cu anul 2011, s-a raliat evenimentului derulat la nivel european, identificând astfel încă o oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv către populaţie.
Ziua de „Marţi-13” este considerată de unele persoane superstiţioase, o zi cu ghinion, dar experienţa vieţii ne face să credem că este doar o superstiţie, nimic mai mult. Putem spune că „ghinionul”, de multe ori, ni-l facem şi singuri, prin lipsa de informare. Putem preveni acest lucru, informându-ne !
Ca în fiecare an, activitățile informative urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice unor tipuri de risc care se manifestă cu preponderență în locuințele și gospodăriile populației.
Marți, 13 iunie, specialiștii din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților vor distribui mai multe materiale de informare preventivă, în marile centre comerciale (Iulius Mall și Shopping City Suceava) din municipiul Suceava. De asemenea, subunitățile din județ (Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei) își vor deschide porțile pentru vizitatori.
Nu uitați sfaturile noastre importante! Incendiile pot fi prevenite, iar una dintre regulile obligatorii este să folosiți corect instalațiile și echipamentele electrice, sobele de încălzit și să curățați periodic coșurile de fum.
Dacă observați probleme la instalațiile electrice sau la mijloacele de încălzire, apelați la specialiști! Orice improvizație poate duce la incidente cu consecințe grave!
Parcurgeți ghidul cu măsurile preventive, pentru protecția dumneavoastră și a celor dragi –