Medicamente expirate administrate în centrele pentru vârstnici din Arad

Direcția de Sănătate Publică Arad a efectuat 28 de controale care au vizat centrele rezidențiale pentru persoanele vârstnice și copii/tineri cu deficiențe neuropsihiatrice, unități de administrație publică și unități de catering.

Inspectorii sanitari au descoperit că în centrul de vârstnici erau utilizate produse biocide pentru igienizarea spațiilor comune, care aveau teremenul de valabilitate expirat. De asemenea, persoanelor internate le erau administrate drept tratament medicamente cu termenul de garanție depășit, potrivit aradon.ro.

Tot în centrele de vârstnici, inspectorii sanitari au descoperit că acțiunile de combatere a insectelor și rozătoarelor nu au fost efectuate conform graficului.

Proprietarul unuia dintre centrele de vârstnici se face vinovat și de neîntreținerea în stare de curățenie și funcționare a instalațiilor interioare de evacuare a apelor uzate, scrie sursa citată.

În ceea ce privește partea de bucătărie și cantină a centrelor de vârstnici, administratorii nu dau importanță obligației de a păstra câte o probă din fiecare fel de mâncare servit, timp de 48 de ore, în spații frigorifice proprii, scrie psnews.ro.