ion dragusanul 37.0
ion dragusanul 37.0

Mercenarul Negru, Matca și Borfașii LIVE. Impostură decontată de statul român prin 1-nul Ion Drăgușanul

Domnilor, așa, un pic în marginea discuției, dar nu în afara ei… Ce ne intrigă pe noi în toată chestia asta?

Lăsăm falsurile și falsificarea, incultura, impostura lui Drăgușanul, etc. Ele sunt evidente, efectele lor tot așa, pentru că e clar, ele dau apă la moară unor porniri de același fel lipsite de susținere profesională necesară.

Însă noi știm, ca oameni care fac o meserie pe care o respectă și se străduiesc să o onoreze, că nu te împiedică nimeni niciodată să te întinzi la orice îți place, să citești, să cercetezi, să înțelegi și chiar să practici. E chiar bine, util și necesar. Dar asta pentru tine, pentru familie, pentru cercul tău. Adică, oarecum pentru dialoguri și schimb de idei pe șanț, sub bloc, în parc, la cafea, la o țigară.

Nu pentru publicul care depășește acest cerc, nicicum, nu pentru cadre și contexte oficiale. Nu, în niciun caz, acumulările și chiar priceperile de amator, făcute profesiei, vândute în societate ca meserie! Asta este înșelătorie! Și nu numai înșelătorie.

Noi știm că pentru a practica profesional într-un domeniu trebuie îndeplinite câteva condiții obligatorii:

  • profesionalizare și cunoștinte dobândite profesional;
  • atestat oficial de profesionalizare;
  • și chiar, apartenență atestată la corpul profesional respectiv.

Or, există așa ceva aici? Și nu e vorba numai de Gâză Drăgușanul. Adică instituția Centrului Cultural ”Bucovina” o fi vizând ea ”masele”, ”mișcarea de amatorori” și ”tradițiile” (că am cercetat legislația și rezultatele, până la zi, ca să vedem dacă discuțiile de aici exagerează), dar nu este instituție de amatori, cu muncă făcută de amatori sinecuriști, ci de specialiști!

La Ansamblul Artistic ”Ciprian Porumbescu” e una (acolo există derogări de studii pentru a se plăti cum se cuvine înzestrări de la Dumezeu!), aici, e cu totul alta…

Și, bine, Gâză ăsta (sau Gîză Drăgușanul) poate că e bolnav, poate sociopat sau nu, are porniri de nu știu care…

Dar șefii lui – care cântă, este adevărat – dar, sunt profesional vorbind, ca pregătire de specialitate, cert apți să înțeleagă și să conceapă activitatea și să managerieze o astfel de instituție de cultură și de cercetare culturală? Totuși, despre dl. Varvaroi nu știm să cânte, dar Filip, Brăteanu…?

Bine, și n-am terminat încă! Artișii sunt artiști. Poate că și Gâză Drăgușanul este artist, asta va hotărâ timpul-istoria și mai nou procurorii ori ziariștii – așa e, azi, cu valoarea în artă !

Ei, artiștii au tot felul de excrescente pe suprafața personalității, adică un fel de negi de personalitate, de bube…

Dar finanțatorul? El nu știe că acele condiții de angajare trebuie îndeplinite de cei angajați? Adică, profesionalizare în domeniu, atestat de profesionalizare (nu derogare – care este doar pentru plata practicii artistice!) și apartenență la o organizație profesională.

Consiliul Județean are de dat multe răspunsuri aici! Însă, acesta pare să nu fie deloc interesat ca instituția CCB, în care cheltuiește foarte mulți bani publici, să facă performant exact ceea ce are de făcut conform specificului ei descris în legislație! Și credem că pe aici suntem și cu celebra ”spada lui Cozorici”.

Observațiile de mai sus sunt pertinente, dar n-am pus încă o întrebare și nu am răspuns la ea… De unde vine asta cu amatorii?

Păi cine sunt marii noștri amatori? Profesioniști în a ajunge primii la scaun și la buton. POLITICIENII. De la ei ni se trage. Ei știu totul, se pricep la toate, fac și rezolvă orice. Primii amatori ai țării sunt politicieni! Și după ei și în interesul lor …potopul !

Cultura, ca și Apele Române, RNP-ul, Serviciile ori Permisele și Înmatriculările, în ultimul timp, reprezintă rezervoare de sinecure și sinecuroaie ale tuturor regimurilor politice de după 1989… Dă ce? Că nu se cunoaște, frate, apele nu curg invers, pădurea plătește întotdeauna, serviciile nu sunt vizibile maselor, indicatoarele rutiere și morții nu strigă singuri, iar cultura e ceva vag (locuiește în telefon și nu doare pe nimeni, nu mulți știu la ce folosește) … numa’ bună de peculiu pentru slugi și arendași!

Întrebare neretorică (pentru Sorin Filip și Niculai Barbă): Ce calificare poate proba, cu acte de studii, nu cu aranjamente pe dosar împins la minister sau cu OZN-uri de la locul de muncă, domnul Ion (Gâză) Drăgușanul, pe acest nume, pe conspirativ sau pe pseudonimul Hojda?

Acele acte probează, în primul rând, o recunoaștere socială a unor abilități dobândite prin instruire calificată, consacrată în formule legale, și care, atenție, produc consecințe legale…

Ce meserie are Gâza Drăgușanul – turnător, sufleor, (in)formator, lampagiu, frezor de internet, găozar de presă, sau poate alta ? Unde se afla izvorul derogărilor, de unde cură ele? Suntem în anul 2021, în UE, cel puțin așa ne amețesc unii, cu bască…

Daaa! Și-așa trebuie să-i mulțumim lu’ Herr Ghitză Flutur, că a pus Bukowina pe HARTĂ cu lopata de gunoi, că stătea ea, ca proasta, nepusă!

”Fluturele, ursul, gâza, s-au aflat
Pe treburile Bukowinei, la greu sfat!
Și-atuncea când s-au adunat
În plină iarnă, a tunat…”

Pentru că, totuși, obiectivul nostru este devoalarea imposturii lui Drăgușanul, nu putem finaliza articolul măcar fără un exemplu cu valoare didactică din OPERA gâzistă contrafăcută.

ion dragusanul 37.1
„Slovaci din Poiana Mărului” (??) – Click AICI! – ILLUSTRIERTE BUKOWINA: Porturi bucovinene (II)

Furtul prin plagiat (prin aplicarea unui filtru de culoare PhotoShop și cu modificarea fotografiei pentru ascunderea detaliilor din drepta jos) …este, în realitate, așa:

ion dragusanul 37.2
„Slovaci din Poiana Micului”  

adică „Slovaci din Poiana Micului”. Ce să traducă impostorul atâta text neimportant, celor fără studii ori cultură, cu Google Translate! Dar, parcă am mai auzit de Poiana Micului din Bucovina, nu? Care Poiana Mărului…? De după Mălini!?

Dealtfel, din toate imaginile atribuite de Maestrul contrafacerilor bucovinene, Ion Gâză Drăgușanul, puține sunt în realitate adevărate, fiind pur și simplu plesnite aiurea, intitulate la fel, tot aiurea, fără discernământ sau legătură cu realitatea…

Chiar dacă vor fi prinse în CILIVII și alte ”collateral damage” (…datorită doar tergiversărilor ori inacțiunii lor, precum și neorientării spre un viitor cert!), cititorii s-au prins că miza acestui demers jurnalistic este punerea față în față a lui Gâză Drăgușanul cu propria sa OPERĂ de mucava… Dixit Nichita Stănescu:

Orice om prost este o gratie

Ah, ce abundență de colivii…

Așadar, se poate face un tratat despre impostura sponsorizată de statul român, prin secția Bukowina a CJ Suceava… Poate îl și înscriem în Calendarul Cultural al județului Suceava pe anul 2022, spre a fi decontat din bani publici, abia asta fiind o operă cu valoare științifică certă… Și ne luăm și avizele experților autorizați în domeniu, nu doar al universitarilor de carton.

Și pentru că spargem tiparele presei sucevene, râzând și, în același timp, descoperind infractori, haideți să vă continuăm povestea Mercenarul Negru vs Borfașii LIVE Click AICI!, din CARTEA ÎN LUCRU Mercenarul Negru, capitolul Click AICI! ion drăguşanul: Matca și legionarii (I), pe care nu a mai scris-o impostorul, dar pe care, mai mult ca sigur, o vom continua și publica noi, poate chiar în versuri, decontate pe bani mulți:

Cântecele impostorului despovărat

”E povestea mea, da e povestea mea,
Și ți-o prezint așa cum e ea, bună sau rea.
M-am născut în 1954
Am crescut lângă ai mei, de pe străzi, alei.
Școala nu prea mi-a plăcut da’ am făcut-o!
Viața a fost cu*vă și-am f*tut-o!
N-am ascultat de nimeni, decât de mine,
M-am „întâlnit” cu Andy și-am făcut rime.
Deci nu-i treaba ta dacă fumăm prea mult, dacă bem prea mult,
Dacă f*tem prea mult, dacă înjurăm prea mult, dacă e bine ce scriem.
Tu spui că mă cunoști dar nici nu știi cine sunt,
Asta e viața mea și fac ce vreau cu ea,
Nu te băga în ea că nu mă bag în a ta,
Nu ascult sfaturile tale, nu încerca,
Să fii prieten cu mine că am deja.
Poate că scot 10 albume sau nu,
Dar sunt fericit că tu,
Cel care mă citești acu’,
O să rămâi cu ceva din gândirea mea știi,
Și 10 oameni ca tine mă vor întineri.
În vremea când vor trece multe și voi fi bătrân,
Nepoții tăi or să citească ce citești tu acum,
Dintr-o carte veche și plină de praf,
Din vechiul raft, poate pe ea cu vreun autograf,
A fost o mică poveste chiar despre
Ion, Gâză, Drăgușanul și Andy
Poate peste,
10 ani o să asculți și o să înțelegi,
Sau poate peste 10 ani o să pleci.”

Capitolul Matca și legionarii este imaginat drept strop de viaţă pentru desenul de mai jos, plagiat după Maestrului Radu Bercea, și înseamnă doar un figurat, o fantezie, în personajele căreia nu trebuie să se recunoască nimeni, pentru că nu-i deloc onorant. Numele proprii Ion, Andy, Găză, Drăgușanul, etc sunt pur fictive.

Nopţile ni le trăim cu cărţile noastre nescrise, iar cea mai nedreptăţită dintre ele este (datorită recuperărilor de memorie şi de cultură bucovineană CONTRAFĂCUTĂ – pe care le tot fac ALȚII fără să le ceară nimeni…!) “Mercenarul Negru – Reloaded”, un figurativ narativ al Sucevei vremurilor noastre, în care întâmplări reale sunt povestite în dezlănţuiri de imaginaţie, care ţin şi de stăruitoare lecturi din cărţi religioase străvechi, dar şi din cele de filosofia culturii, în general. Şi, astfel, întâmplările se desprind de realitate şi o neagă, pentru a intra în apocalipsa timpului, pe care am premeditat-o ca să ne eliberăm de unitatea de timp şi de spaţiu, care caracterizează, de regulă, astfel de producţiuni.

ion dragusanul 37
Fotografia zilei: The Black Mercenary – Reloaded

Mi-am privit ceasul. Uitasem că singura victimă a apocalisei a fost timpul și mi-am privit ceasul: acele rătăceau din cifră în cifră, când în amețitoare rotire, când împleticit, ca un om bolnav. Și mi s-a făcut frică, și am ieșit în stradă, ca să întreb cât e veacul, dar și strada mă întâmpină ostil, cu ciudățeniile ei năucitoare. Am zărit, mai întâi, politicieni mergând în mâini, apoi, în imediata lor proximitate, și pe ziariștii Sucevei. Și ei mergeau în mâini, iar cuvintele și mărunțișurile de prin buzunare li se rostogoleau pe trotuare, în clinchet delicat.

Nu știu de ce, dar toți locuitorii Sucevei mergeau în mâini, și nu doar în mandatul lui Flutur. M-am furișat prin breșele apocaliptice ale timpului și i-am văzut, în toate mandatele tinerei democrații românești, mergând în mâini. Am încercat să-i imit, să mă adaptez, și am putut. Deși, îmi lipsește echilibrul mersului în mâini și forța care să-mi susțină trupul. Aș fi vrut să văd cum arată Bukowina lui Invers, și am izbutit să merg în mâini, am avut stăruință…

Oare ce ierburi prizează un impostor, așa ca Andi sau altele? Nici nu merită deviată discuția prea mult în direcția asta, există așezăminte specializate, care au site-uri proprii, forumuri… Dumnezeu te ajută numai dacă te ajuți și tu!

”Să-mi fie iertat că uneori,
Iubite cititor, dau și erori,
Dar e foarte ușor de ratat
Când vizezi personaje de kkat.”

Atunci când vă apucă mila ori lehamitea, amintiți-vă, vă rugăm frumos, de  politically correct și atacurile suburbane la adresa unor doamne, domni, ierarhi bisericești, instituții, simboluri naționale – Click AICI!. O listă ce se va actualiza pe parcursul investigațiilor noastre!

→ Reamintim că articolele din rubrica ”Bukowina lui Invers” a Ziarul Dukatul Bukowina nu se adresează tuturor inculților și impostorilor, drept urmare vă invităm să părăsiți site-ul imediat ce începeți să constatați că sunteți manipulați ori vă izbiți frontal de un material prea minor pentru Dvs. Vă recomandăm să nu vă stricați calitatea vieții cu noi!

Pentru cei care cred că suntem niște impostori mediatici, pigmei ne-jurnalişti care se nutresc cu banii altora, şmecheri vag alfabetizaţi în pseudo-studii superioare, slugoi nepricopsiți, ratați ai Sucevei ori pleava submediocrităţii sucevene, și vor să pună mâna pe bardă, deranjați fiind, de ceea ce apare pe un amărât de site pe care nu-l citește nimeni Click AICI!, vă informăm:

  • Ziarul Ducatul Bukowina (departament a SuceavaLIVE) invită toate persoanele care apar în materialele noastre de investigații să trimită un drept la replică ori puncte de vedere la sediul redacției sau pe adresa de mail [email protected] în cazul în care consideră că anumite aspecte referitoare la domniile lor nu sunt adevărate ori conforme cu realitatea.
  • Pentru încurajarea și stimularea schimbului de opinii cu persoanele supuse investigațiilor noastre jurnalistice, vă anunțăm pe această cale că, dacă considerați necesar un drept la replică transmis live, ne-am rezervat și spațiu de emisie la un post regional de televiziune, în zilele de luni și joi în intervalul orar 20,00-21,30. În cadrul acestor emisiuni dedicate anchetelor noastre va participa și un reporter al Ziarul Ducatul Bukowina.
  • Telefon contact ZDB pentru programări în emisiuni: +40750.838.231

ion dragusanul 37.5

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

unii citesc și adorm.

alții citesc și se trezesc…

 

Cu sprijinul: Mugur Ciumică, Marian Theresia Augusta

…și colectivul tehnic al Ziarului Ducatu’ Bukowina LIKE!

lista autori Bukowina lui Invers
siglă autori Bukowina lui Invers