Mii de oameni, în centrul Sucevei, la Festivalul Internaţional „Obiceiuri de Iarnă”

Marți, 27 decembrie, municipiul Suceava a găzduit inegalabila Paradă a tuturor obiceiurilor de iarnă din Bucovina. Evenimentul s-a desfășurat pe străzile orașului, pe traseul Spitalul Județean – Palatul Administrativ, după care, timp de câteva ore, pe Esplanada  Casei de Cultură a Sindicatelor, unde a avut loc un spectacol unic de datini și obiceiuri de iarnă.
Anul acesta, la Festivalul Internaţional „Obiceiuri de Iarnă” au participat grupuri din tot județul Suceava și invitați din țară și de peste hotare.
De altfel, mii de suceveni și turiști aflați la Suceava au luat parte la manifestările care au debutat cu parada măștilor și a costumelor, ce a fost deschisă de un grup de urători din Câmpulung Moldovenesc, cu buciumași și cu un plug tras de boi.
 Ulterior, cetele de urători şi mascaţi au trecut prin faţa Palatului Administrativ și au fost întâmpinaţi de către preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de primarul Sucevei, Ion Lungu, de deputatul Ioan Balan, de deputatul Bogdan Gheorghiu și de prefectul Alexandru Moldovan, dar și de alți reprezentanți ai administrației județene și locale.
În semn de mulțumire, șeful administrației județene sucevene le-a oferit tuturor urătorilor colaci.
„Asta este România autentică și adevărată! Vă iubesc! Vă iubesc! Vă iubesc! La mulți ani!”, le-a spus președintele Gheorghe Flutur celor prezenți.
Festivalul Internațional „Obiceiuri de iarnă”, manifestare cultural-artistică dedicată sărbătorilor de iarnă, este parte a Programului „Crăciun în Bucovina” organizat de Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural „Bucovina”.