Mii de suceveni, în centrul Sucevei, la aprinderea luminilor din bradul de Crăciun

Mii de suceveni s-au adunat luni, 28 noiembrie, în centrul Sucevei la aprinderea luminilor în bradul de Crăciun de pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, dar și a iluminatului festiv de sărbători.

Anul acesta, alături de primarul Ion Lungu au fost cei doi nepoți ai săi, precum și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, dar și deputații Ioan Balan și Bogdan Gheorghiu.

La îndemnul primarului Ion Lungu, cei prezenți în centrul Sucevei au început numărătoarea inversă, iar când au ajuns la zero, în ropote de aplauze, a fost aprinsă perdeaua de lumini care acoperă bradul de Crăciun. 

Ulterior, sucevenii prezenți în centrul Sucevei s-au putut bucura de un spectacol susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”.

Tot de Ziua Bucovinei, a fost deschis și Târgul de Crăciun din Suceava, în cadrul căruia sunt amenajate 25 de căsuțe în care curioșii pot găsi produse gastronomice tradiționale și băuturi calde, decorațiuni hand-made specifice Crăciunului, dar și obiecte meșteșugărești tradiționale realizate de meșteri populari. Târgul de Crăciun din centrul Sucevei va fi deschis până pe data de 15 ianuarie 2023.