Ministrul Cadariu a anunțat că Guvernul a adoptat noi reguli pentru omologarea şi exploatarea pârtiilor de schi

Guvernul a adoptat, miercuri, 02 noiembrie a.c., actul normativ ce reglementează accesul persoanelor cu nevoi speciale pe pârtiile de schi, cu referire punctuală la echipamentul acestora, şi actualizează nivelului amenzilor, astfel încât să crească gradul de conştientizare al administratorilor de pârtii şi al turiştilor, în ceea ce priveşte respectarea obligaţiilor ce le revin, informează Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, într-un comunicat de presă transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, este vorba despre Hotărârea care modifică HG nr. 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement.

„Siguranţa tuturor celor care practică sporturi de iarnă pe pârtiile din România trebuie să primeze! În perspectiva următorului sezon turistic, atunci când o mare parte dintre români, dar şi străini vor alege să îţi petreacă vacanţele în destinaţiile locale, la munte, am făcut o analiză a legislaţiei specifice pentru omologarea pârtiilor şi traseelor de schi, din care a reieşit necesitatea actualizării acesteia, respectiv a unor condiţii de securitate. Alături de viitoarele investiţii pe care le vom finanţa, noile măsuri contribuie la una dintre priorităţile asumate, în calitate de ministru liberal, respectiv dezvoltarea domeniului schiabil. Prevenţia defineşte activităţile de control în turism, realizate de minister; ne dorim un mediu de afaceri sănătos şi performant. Tocmai din aceste motive am ales calea îndrumării operatorilor economici, ca principal punct de interes, în scopul armonizării la nivel naţional a bunelor practici. Însă, acolo unde nu există înţelegere, trebuie să fim fermi, în special atunci când vorbim despre siguranţa turiştilor”, a declarat Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Actul normativ reglementează accesul persoanelor cu nevoi speciale pe pârtiile de schi şi actualizează nivelului amenzilor pentru a creşte gradul de conştientizare al administratorilor de pârtii şi al turiştilor.

Totodată, în funcţie de gravitatea abaterii, este prevăzută posibilitatea aplicării odată cu sancţiunea contravenţională principală şi a sancţiunii contravenţionale complementare, respectiv retragerea certificatului de omologare a pârtiei sau a traseului de schi pentru agrement.