Ministrul Dezvoltării a vizitat șantierul drumului județean 208, la Hârtop

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a vizitat, joi, 18 august, șantierul aferent investiției „Modernizare DJ 208C, Vulturești – Hârtop – DJ 208, km 33+600 – 50+290, județul Suceava”. Acesta a fost însoțit de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul județului, Alexandru Moldovan, deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, precum și de primarul comunei Hârtop, Cătălin Hrescanu.

Președintele Flutur a făcut o trecere în revistă a tuturor investițiilor finanțate de Guvern prin PNDL, subliniid că CJ a obținut astfel de fonduri pentru modernizarea a șapte drumuri importante din județul nostru și, de asemenea, i-a mulțumit ministrului Dezvoltării pentru faptul că a aprobat proiectele Sucevei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Suceava are una dintre cele mai mari rețele de drumuri județene și datorită acestor proiecte noi avem o stare bună a drumurilor în județ. Mai sunt unele proiecte pe fonduri europene unde avem litigii, însă sper să le rezolvăm cât mai curând”, a declarat președintele Flutur.

De cealaltă parte, ministrul Cseke Attile i-a transmis președintelui CJ Suceava că așteaptă  decontarea finală a proiectului, subliniind că PNDL s-a încheiat, însă UAT-urile pot accesa fonduri guvernamentale prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Este prioritar ca autoritățile județene să poată depune proiecte pentru că altă finanțare, până la fondurile europene, pentru drumurile județene nu se întrezărea. Atunci, Ministerul Dezvoltării a spus că și consiliile județene trebuie să beneficieze de finanțare pentru a putea să depună proiecte strict pe drumuri. Județul Suceava, pe PNI, ca și valoare a proiectelor, este pe primul loc în țară, iar acest lucru va aduce un plus valoare județului”, a spus ministrul Dezvoltării, la Hârtop.

Primarul comunei Hârtop, Cătălin Hrescanu, i-a spus ministrului Dezvoltării că de acest drum județean beneficiază atât cetățenii comunei pe care o reprezintă, cât și cei care tranzitează localitatea.

În ceea ce privește investițiile pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, edilul de la Hârtop a spus că a obținut o finanțare de peste 6,8 milioane de lei pentru modernizarea a 4,8 kilometri de drumuri de interes local.