Ministrul Educației: Vom generaliza masteratul didactic, dar nu în forma pe care o ştim astăzi. Va include 80% practică

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca transmite duminică faptul că este important ca profesorii să fie pregătiţi pentru tot ceea ce presupune predarea la clasă, iar soluţia ministerului este normalizarea masteratului didactic şi punerea accentului pe învăţare practică, la clasă. Ea a arătat că vor generaliza masteratul didactic, dar nu în forma pe care o ştim astăzi. Vorbim despre un masterat didactic care include 80% practică, a explicat Deca.

”Cadrele didactice au menirea să ghideze elevii pentru a-şi găsi propriul drum de urmat în viaţă. De aceea, este important ca profesorii să fie pregătiţi pentru tot ceea ce presupune predarea la clasă – de la rezolvarea problemelor şi managementul emoţiilor până la integrarea noilor tehnologii în metodele de predare”, a scris Ligia Deca pe Facebook.

Ea arată că soluţia este ”normalizarea masteratului didactic şi punerea accentului pe învăţare practică, la clasă”.

”Vom generaliza masteratul didactic, dar nu în forma pe care o ştim astăzi. Vorbim despre un masterat didactic care include 80% practică. În cadrul acestuia, vom acorda o bursă lunară egală cu salariul mediu brut, adică cu salariul unui debutant, indiferent dacă cineva a parcurs deja un alt masterat sau dacă va intenţiona să o facă în viitor”, a precizat  Ligia Deca, ministrul Educaţiei, potrivit psnews.ro.