Municipiul Vatra Dornei primește sprijin pentru încălzire de la Ministerul Dezvoltării

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a aprobat repartizarea către bugetele locale din 11 unități administrativ-teritoriale a celei de-a treia tranșe, în valoare de 17.202.676,75 de lei, din schema de sprijin pentru funcționarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populației pentru sezonul rece 2022-2023.

Suma repartizată este aferentă consumului de combustibil sub formă de păcură, cărbune și biomasă, potrivit cererilor depuse de unitățile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranșe – a precizat ministrul.

De această sumă vor beneficia municipiile Buzău, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Brad, Drobeta-Turnu Severin și Vatra Dornei, orașele Nehoiu, Întorsura Buzăului, Horezu, precum și comuna Tașca.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, municipiul Vatra Dornei va primi suma de aproximativ 375.000 de lei.

Până în prezent, Ministerul Dezvoltării a repartizat 157.202.676,75 de milioane de lei din programul de sprijin, în valoare de 250 de milioane de lei, aprobat de Guvern pentru unitățile administrativ-teritoriale la nivelul cărora sunt funcționale sisteme de alimentare centralizată cu energie termică pe bază de cărbune, păcură sau biomasă, a amintit ministrul dezvoltării.

MDLPA va deconta, în limita sumelor alocate din bugetul de stat în acest scop, unităților administrativ-teritoriale, în ordinea solicitărilor, până la 50% din suma facturată pentru achiziția de cărbune, păcură sau biomasă (inclusiv TVA), realizată în perioada octombrie 2022 – martie 2023 de către producătorul de energie termică.