Ultimul punct de pe itinerariul ambasadorului SUA în România, Kathleen Kavalec, a fost Muzeul de Istorie și Memorialul Holocaustului din Siret, o investiție a Consiliului Județean Suceava de circa 5 milioane de euro, prin care s-a reabilitat din temelii clădirea în curtea căreia se află un monument unic, un gard cu 3 laturi, din cărămidă, iar pe aceste cărămizi sunt atașate plăcuțele cu numele celor peste 52.000 de evrei deportați din Bucovina în Transnistria.
Acest proiect, aproape finalizat, are în interior o expoziție permanentă similară celei de la Cetatea de Scaun a Sucevei, cu dispozitive electronice care prezintă imagini din istoria orașului Siret și în special istoria dureroasă a evreilor deportați din această zonă.
Fiind situat la câteva sute de metri de cele mai vechi cimitire ale evreilor din România, suntem convinși că va constitui un important punct de atracție pentru turiști, în mod deosebit pentru cei din Israel, interesați să cunoască istoria acestei zone.
„Cu acest ultim obiectiv a fost încheiată vizita extrem de consistentă a doamnei ambasador. Sunt convins că la finalul acestei vizite Excelența Sa pleacă având o imagine foarte bună despre județul Suceava, Bucovina, despre oamenii acestor locuri, despre implicarea autorităților în dezvoltarea zonei și despre faptul că la Suceava a găsit un model de stabilitate, care trebuie urmat și de alții” a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.