Tinerii dintr-o nouă generaţie de viitori jandarmi au rostit jurământul militar în prezența senatorului George Mîndruță și a subsecretarului de stat Gheorghe Sorescu

O nouă promoție de elevi a început cursurile la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni. Seria februarie – decembrie 2024 este formată din 328 de elevi, care au jurat credință patriei în fața oficialităților, părinților și prietenilor, prezenți vineri la sediul unității pentru festivitatea depunerii jurământului militar.

La ceremonie a participat senatorul PSD, Gheorghe Mîndruță, alături de Gheorghe Sorescu, subsecretar de stat în cadrul MAI, generalul de brigadă Ionel Postelnicu, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, primarul Cătălin Coman și Cristian Șologon, subprefectul Sucevei.
Felicitări tuturor elevilor care au depus jurământul militar astăzi! Ați demonstrat determinare, curaj și devotament în alegerea voastră de a urma această carieră nobilă.
Felicitări și părinților pentru sprijinul necondiționat acordat copiilor voștri în această călătorie. Să aveți parte de succes și împliniri în toate provocările care vă așteaptă în această profesie valoroasă”, a transmis parlamentarul sucevean.