Muzeul Național al Bucovinei promovează imaginea Cetății de Scaun a Sucevei pe bancnota suvenir de 0 (zero) euro

Muzeul Național al Bucovinei promovează imaginea Cetății de Scaun a Sucevei pe BANCNOTA SUVENIR DE 0 EURO.

Potrivit directorului instituției muzeale sucevene, Emil Ursu, și muzeul din Suceava a intrat în rândul suvenirurilor de euro din Europa, alături de alte mari obiective turistice europene.

Cetatea de Scaun a Sucevei, cel mai important edificiu simbol al Sucevei, este reprezentată pe cea mai nouă Bancnotă suvenir de 0 Euro, lansată de Muzeul Național al Bucovinei în colaborare cu Eurosuvenir România.

Bancnotele sunt puse în vânzare la prețul de 18 lei, la standul de prezentare de la Casa Custodelui – Cetatea de Scaun a Sucevei și la magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie Suceava, deschise după programul de vizitare al celor două obiective (www.muzeulbucovinei.ro – Vizitare)

La achiziționare, veți primi bancnota într-un plic cu însemnele Muzeului Național al Bucovinei în care se mai află o minivedere cu imaginea cetății și o scurtă prezentare.

Bancnota souvenir de 0 Euro, cu reprezentarea  Cetății de Scaun a Sucevei, este realizată  în una din imprimeriile acreditate de către Banca Centrală Europeană, având caracteristici de securitate similare bancnotelor reale și un design unic, atrăgător, asemănător, dar nu confundabil acestea.

Proiectul de promovarea a obiectivelor turistice renumite în întreaga lume este o inițiativă, marcă înregistrată apărută în Franța în anul 2015. De-a lungul timpului, pe aceste bancnote souvenir au apărut celebrele obiective precum: Sagrada Familia (Barcelona, Spania), Domul din Köln (Germania), Castelele de pe Valea Loarei, Poarta Brandenburg (Berlin, Germania), Arcul de Triumf (Paris,Franța).

În România, mai sunt încă cinci obiective care apar pe celebrele bancnote, Delta Dunării, Palatul Culturii din Iași, Cetatea Alba Carolina, Masivul Bucegi și Castelul Karolyi din Carei.

Bancnota suvenir de 0 euro Cetatea de Scaun a Sucevei a fost tipărită, cu aprobarea scrisă a Băncii Franței și securizată la standardele impuse de Banca Centrală Europeană, într-un tiraj de 10.000 de exemplare.