Nicolae Ciucă a transmis patronatelor că nu se are în vedere introducerea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri: Cota unică îşi continuă efectele benefice

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia, care reuneşte companii care generează peste 30 la sută din Produsul Intern Brut al României. Cu această ocazie, au fost analizate mecanismele de colaborare dintre Guvernul României şi mediul de afaceri, care au generat, anul trecut, o importantă creştere economică, într-un context marcat de numeroase crize regionale şi globale, anunţă Executivul. Premierul a dat asigurări că stabilitatea şi predictibilitatea fiscală vor rămâne în parametrii conveniţi cu partenerii de dialog, fără schimbări bruşte ale reglementărilor în domeniu şi a menţionat că cota unică îşi continuă efectele benefice pentru economie şi nu se are în vedere introducerea unui impozit de 1 la sută pe cifra de afaceri dar că este important, însă, ca firmele româneşti să nu se simtă discriminate fiscal faţă de cele străine.

“Datele publicate astăzi de INS, care confirmă una dintre cele mai mari creşteri economice la nivel european pentru ţara noastră, 4,8 la sută, adică aproape 50 de miliarde de euro în plus, ne arată că am reuşit, împreună, prin dialog, nu doar să evităm recesiunea, dar chiar să şi performăm”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă. ”Este o reuşită a noastră, a tuturor, iar planurile noastre pentru acest an trebuie să folosească toate resursele şi oportunităţile de care dispunem, împreună, decidenţi şi mediu privat. Capitalul românesc trebuie sprijinit, eforturile dumneavoastră încurajate iar modernizarea economiei, consolidată prin finanţări masive şi atragerea de bani europeni”, a mai adăugat şeful Executivului. ”Premierul României a dat asigurări că stabilitatea şi predictibilitatea fiscală vor rămâne în parametrii conveniţi cu partenerii de dialog, fără schimbări bruşte ale reglementărilor în domeniu. Cota unică îşi continuă efectele benefice pentru economie şi nu se are în vedere introducerea unui impozit de 1 la sută pe cifra de afaceri. Este important, însă, ca firmele româneşti să nu se simtă discriminate fiscal faţă de cele străine”, mai precizează Executivul.

Pentru a gestiona deficitul din ce în ce mai accentuat al forţei de muncă, la nivelul Guvernului continuă procesul de eficientizare a procedurilor de recrutare de lucrători din ţările non-UE, fără a neglija, însă, programele active de stimulare a inserţiei pe piaţa muncii a cetăţenilor români. Totodată, la solicitarea mediului privat, Guvernul va identifica resursele necesare continuării aplicării programului Kurzarbeit pentru sectoare de activitate economică afectate în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina, se menţionează în comunicat. ”Din perspectiva programelor guvernamentale de protejare a cetăţenilor şi economiei de efectele crizei energetice, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a dat asigurări privind soliditatea pachetelor financiare de susţinere a acestor măsuri, subliniind importanţa fondurilor alocate la nivelul Guvernului pentru modernizarea şi dezvoltarea sectoarelor de producere, distribuţie şi furnizare a energiei electrice”, afirmă Guvernul. “Domenii precum energie, industrie agroalimentară şi sectorul IT&C reprezintă puncte forte pentru România. Avem un important potenţial de dezvoltare economică, pe care mediul de afaceri din ţara noastră nu îl poate atinge fără capital, facilităţile fiscale, finanţarea pe termen mediu şi lung asigurată de mediul bancar, acces la fonduri europene”, a arătat premierul Ciucă, potrivit psnews.ro.