Nicolae Ciucă, după moartea academicianului Nicolae Manolescu: „Cultura română a rămas mai săracă acum”

Cultura română a rămas mai săracă acum – a fost mesajul transmis de preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, la moartea lui Nicolae Manolescu.

„Cu durere în suflet am aflat vestea decesului marelui om de cultură Nicolae Manolescu. L-am pierdut pe cel mai important critic literar şi istoric contemporan al literaturii noastre, care a îmbogăţit patrimoniul cultural românesc prin cele peste 50 de volume publicate şi numeroase articole în reviste consacrate precum ‘România Literară’ şi ‘Contemporanul”’, a scris Ciucă pe Facebook.

Potrivit lui Ciucă, academicianul a avut şi o carieră politică în zona de centru-dreapta, în primul deceniu după 1989 – ca preşedinte al Partidului Alianţei Civice şi apoi, pentru doi ani, în cadrul PNL, după ce Partidul Naţional Liberal a absorbit PAC, în 1998.

„Cultura română a rămas mai săracă acum. Ne rămân lucrările lui, analizele sale profunde asupra marilor autori români şi comentariile care au dat noi direcţii de gândire societăţii în ansamblu. Îmi va rămâne întotdeauna în minte replica sa celebră, din urmă cu 11 ani: ‘Cum să respecţi valorile naţionale dacă nu le cunoşti?’. Este un îndemn care va rămâne mereu actual. Odihnească-se în pace!”, a transmis preşedintele Senatului, liberalul Nicolae Ciucă.

Nicolae Manolescu a decedat sâmbătă, la vârsta de 84 de ani, scrie psnews.ro.