Nicolae Ciucă, întrevedere cu Raymonde Gagné, preşedinta Senatului Canadei: „Omoloaga mea şi-a exprimat interesul faţă de creşterea prezenţei feminine la nivelurile executiv şi legislativ din România”

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a avut miercuri o întrevedere cu Raymonde Gagné, preşedinta Senatului Canadei. El a afirmat că partea canadiană şi-a manifestat deja interesul pentru proiectul de construire a reactorului 3 şi 4 ale centralei atomoelectrice de la Cernavodă, dar şi intenţia de a se implica în dezvoltarea tehnologiei revoluţionare a reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR), care se va cerceta în România.

„Am avut, în cursul acestei dimineţi, o întrevedere cu doamna Raymonde Gagné, preşedinta Senatului Canadei, un excelent partener de dialog pe tema consolidării relaţiilor dintre cele două ţări. În domeniul energiei avem o colaborare de durată, cu perspective solide de creştere. Partea canadiană şi-a manifestat deja interesul pentru proiectul de construire a reactorului 3 şi 4 ale centralei atomoelectrice de la Cernavodă, dar şi intenţia de a se implica în dezvoltarea tehnologiei revoluţionare a reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR), care se va cerceta în România”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Potrivit preşedintelui Senatului, „Canada este un partener important al României în cadrul relaţiilor transatlantice”.

„Avem aceleaşi viziuni asupra geopoliticii şi economiei, iar strânsa relaţionare şi coordonarea în această perioadă dificilă pe plan internaţional rămân elemente fundamentale în contracararea ambiţiilor imperialiste ale Rusiei în regiunea noastră. Preşedinta Senatului canadian a mulţumit României pentru sprijinul pe care îl acordăm Ucrainei şi Republicii Moldova în această perioadă plină de provocări venite dinspre Moscova”, a spus Nicolae Ciucă.

El arată că a discutat, totodată, despre rolul esenţial al românilor din Canada în special în aprofundarea relaţiilor culturale dintre cele două ţări.

„Omoloaga mea şi-a exprimat interesul faţă de creşterea prezenţei feminine la nivelurile executiv şi legislativ din România şi a reafirmat beneficiile echilibrului de gen în politică”, a menţionat Ciucă, potrivit psnews.ro.