Nicolae Ciucă: „Ne angajăm să susţinem Ucraina nu doar în timpul conflictului, ci şi în refacerea postbelică şi pe drumul său european”

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă transmite că Ucraina trebuie să câştige nu doar războiul de apărare în care e angajată, dar şi pacea, prin aderarea la UE şi NATO iar România doreşte şi poate să joace un rol activ în eforturile de reconstrucţie a Ucrainei.

„La mai bine de 600 de zile de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, solidaritatea euro-atlantică este mai importantă ca oricând. Uniunea Europeană şi NATO sprijină Ucraina pe toate dimensiunile, iar relaţia noastră cu Kievul devine tot mai consolidată”, afirmă preşedintele Senatului.

„Ne angajăm să susţinem Ucraina nu doar în timpul conflictului, ci şi în refacerea postbelică şi pe drumul său european. România doreşte şi poate să joace un rol activ în eforturile de reconstrucţie a Ucrainei şi în transformarea acestei ţări”, a spus Ciucă.

El subliniază că „Ucraina trebuie să câştige nu doar războiul de apărare în care e angajată, dar şi pacea, prin aderarea la UE şi NATO. Doar aşa, victoria ucraineană va fi deplină.”

Preşedintele PNL afirmă că apărarea Ucrainei în faţa invaziei ilegale a Federaţiei Ruse, precum şi viitorul postbelic al statului vecin au fost principalele teme pe care le-a abordat astăzi, în cadrul Forumului „Rebuilding Ukraine”, organizat la Bucureşti.
„Reafirm admiraţia mea pentru curajul ucrainenilor şi dorinţa lor de libertate, precum şi pentru angajamentul total al conducerii de la Kiev pentru un parcurs european. Ucraina luptă pentru securitatea întregii Europe şi, tocmai de aceea, investiţia în rezistenţa acestei ţări, precum şi transformarea europeană a statului vecin sunt cruciale pe termen lung”, mai spune liderul liberal, potrivit psnews.ro.