Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia din fruntea Guvernului. Cine ar putea fi premier interimar și când va prelua mandatul Ciolacu

Nicolae Ciucă a anunțat, luni, că demisionează din funcția de prim-ministru astfel încât să se poată face rotativa guvernamentală, așa cum a fost stabilit în protocolul coaliției de guvernare. Anunțul a fost făcut de la Palatul Victoria. Ciucă a plecat apoi spre Palatul Cotroceni pentru a-și depune mandatul în fața președintelui României, Klaus Iohannis.

„A venit momentul în care îmi închei activitatea de premier. După 1 an și 7 luni avem la dispoziție o serie întreagă de măsuri prin care să ne asumăm că an asigurat stabilitatea țării. E foarte imp că toate partidele să-și asume decizii și măsuri, să aibă dialog cu toți actorii astfel încât să avem stabilitate politică și cratere economică. La final de mandat mulțumesc tuturor: mediul asociativ, sindicate, mediul universitar, organizații guvernamentale și fiecărui cetățean român și presei care ați fost mereu alături de noi​”, a declarat Ciucă.

Anterior, liderul PNL anunţase că va demisiona odată cu soluţionarea crizei determinate de greva din sistemul de învăţământ. Președintele PSD Marcel Ciolacu va prelua funcția din fruntea Guvernului. Prima ședință a Cabinetului Ciolacu ar putea avea loc în partea a doua a săptămânii, după parcurgerea procedurilor.

Klaus Iohannis va desemna şi un premier interimar. 

Numele vehiculate sunt Cătălin Predoiu, Lucian Bode sau Sebastian Burduja. Apoi, Nicolae Ciucă va merge la sediul PNL, unde va avea o întrevedere cu liderii partidului. În jur de ora 17:00 va fi o întâlnire importantă a liderilor coaliţiei de guvernare şi rămâne de văzut dacă UDMR va rămâne sau nu la guvernare.