Niculai Barbă, către deputatul AUR Florin Pușcașu: „CJ Suceava nu a avut nicio implicare financiară în organizarea Congresului PPE. Organizatorii au oferit posibilitatea de promovare mai multor regiuni din țară, printre care și Bucovina”

Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, a făcut o serie de precizări vis a vis de interpelarea deputatului AUR de Suceava Florin Pușcașu, care i-a solicitat premierului Marcel Ciolacu să trimită corpul de control al Primului Ministru la Consiliul Județean Suceava, „întrucât sunt semnale că Gheorghe Flutur risipește bani europeni pentru a organiza paranghelii cancelarului Austriei, Karl Nehammer”. Astfel, vicepreședintele Niculai Barbă a subliniat că CJ Suceava nu a avut nicio implicare financiară sau organizatorică în acest eveniment.

„După ce în spațiul public au apărut regretabile neadevăruri dintr-o interpelare, doresc să fac o serie de precizări, referitor la Congresul PPE din 6-7 martie. CJ Suceava nu a avut nicio implicare financiară sau organizatorică în acest eveniment. La acest congres, cel mai mare eveniment politic al anului, la care au fost prezenți 13 șefi de stat și de guvern, cu peste 2.000 participanți și peste 600 de jurnaliști străini, organizatorii au oferit posibilitatea de promovare mai multor regiuni din țară, printre care și Bucovina. Pentru imaginea României și a județului Suceava, efectul a fost deosebit de benefic. Apoi, este de înțeles că cei prezenți în standul Bucovinei au profitat de oportunitatea participării la acest eveniment de maximă expunere pentru a-și face cunoscută munca.
Imaginile și știrile cu produse, tradiții, meșteșuguri și gastronomie din Bucovina au făcut înconjurul lumii. Bucovina a fost bine reprezentată și ne mândrim cu acest lucru.

Din păcate însă, tot mai des, sucevenii sunt «bombardați» cu neadevăruri, cu atacuri politice la persoană. Dacă se va dori cu adevărat o corectă informare a opiniei publice pe astfel de subiecte, noi suntem la dispoziție pentru a prezenta locurile exact așa cum sunt”, a transmis vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă.