Noi investigații medicale la laboratorul de biologie moleculară al Spitalului Județean Suceava

Laboratorul BK- Biologie Moleculară al Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava va efectua începând cu data de 1 august a.c. cinci noi teste cu plată la cererea pacienților. Tarifele pentru cele cinci noi teste vor fi aprobate în ședința deliberativului județean de joi, 29 iunie.

Noile investigații medicale care se vor putea efectua la Spitalul Județean Suceava sunt: analiză cantitativă HBV RT PCR IVD – 245 de lei, analiză cantitativă HCV RT PCR IVD – 276 de lei, analiză cantitativă HPV RT PCR IVD screening și genotipare HR IVD HLA B27 – 306 lei, Combo patogeni chlamydia/mycoplasmă hominis, genitalium/Ureaplasmă -270 de lei și Combo HCV/HBV/HIV1/HIV2 – 270 de lei.

„Toate cele cinci tarife sunt noi și au fost stabilite luându-se în calcul cheltuielile efectuate în cadrul laboratorului de biologie moleculară în luna martie 2023, dar și costul cu reactivii necesari efectuării testelor. Propunerea este motivată de faptul că laboratorul dispune de aparatura necesară și personal specializat pentru a face aceste teste și este momentul pentru extinderea paletei de investigații practicate de Spitalul Județean. La stabilirea tarifelor s-au luat în calcul și tarifele practicate de alte laboratoare similare din țară”, a punctat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.