Noi transporturi ilegale de lemne în comuna Mălini

Vineri, 3 martie a.c. ,în jurul orei 14.20, în timp ce patrula de serviciu din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Mălini acționa pe linie silvică conform planului de acțiune propriu, pe raza DJ 209 A din comuna Mălini, a oprit spre control o autoutilitară condusă de către un bărbat din comuna Slatina care transporta material lemnos fără a deține documente de proveniență, motiv pentru care s-a procedat la însoțirea acestuia la Ocolul Silvic Mălini în vederea confiscării materialului lemnos.

Ulterior, în jurul orei 14.30, în timpul deplasării autoutilitarei către Ocolul Silvic Mălini, pe strada Dispensarului din Mălini, polițiștii s-au intersectat cu o altă autoutilitară ce transporta material lemnos.

S-a procedat și la oprirea acestei autoutilitare, constatându-se că la volanul acesteia se afla un bărbat din satul Pâraie care nu avea documente de proveniență asupra materialului lemnos, fapt pentru care și această autoutilitară a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Mălini în vederea confiscării materialului lemnos.

Totodată, s-a procedat la verificarea transporturilor de material lemnos în aplicația SUMAL, ocazie cu care s-a constat faptul că nu există un aviz de însoțire a materialului lemnos emis pentru autoutilitarele în cauză.

În urma inventarierii cantității de material lemnos din cele două autoutilitare a rezultat cantitatea de 4,94 mc cherestea rășinoase, în valoare totală de 2.490 lei.

Cei doi șoferi au fost sancționați contravențional fiecare, conform Legea 171/2010.

Materialul lemnos confiscat a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Mălini.