Nou scandal la Foresta Suceava: „Luam în mână 1.000 de lei, iar pe statul de plată eram trecut cu 6.000 de lei”

Potrivit spuselor mai multor foști fotbaliști de la Foresta, citați de sportsv.ro, oamenii care conduc formația suceveană – Ion Lozovan, Mihai Ungurian și Andrei Ciutac – ar avea alte interese decât binele clubului.

„Eu am doi ani la echipă și sincer îți zic m-am săturat până peste cap de minciuni. Am observat încă de la început ce oameni sunt aici când eu aveam salariu 10 milioane (n.r. 1.000 de lei) în primul an și pe statul de plată aveam 50-60 de milioane (n.r. 5-6.000 de lei) și nu eram singurul. Unde oare se duceau banii?! Dar când am auzit că vine Gabriel Clim, Marian Bordeianu, Dorin Goian și mi-au promis că o să fie treaba bună am ales să rămân pentru ei, pentru că ne-au dat încrederea de care aveam nevoie legată de bani și de tot, dar acum nu aș mai rămâne la Suceava niciodată. Vii la Suceava doar dacă vrei să te lași de fotbal acum pentru că ți se ia tot cheful de acest sport când vezi că nu primești banii câte 2-3 luni și când îi iei trebuie să-i dai că ai datorii””, a transmis Marian Ilie.

Paul Cimbru: „Ar trebui să scriem cu toții o carte despre acești hoți”

„Sunt foarte multe de zis. Am 3 ani la echipă, iar obiectivul principal cât au fost în conducere Ciutac și Ungurian a fost evitarea promovării, ei nu au depus dosarul pentru licențiere în Liga a II-a, jucătorii au rămas neplătiți câte 2-3 luni din cauza că ei își umpleau buzunarele, iar noi jucam pe burta goală. Acum când au venit Gabriel Clim, Marian Bordeianu și Dorin Goian, oameni de încredere și cu coloană vertebrală au început membrii fondatori să bage bețe în roate, ulterior i-au luat dreptul la semnătură președintelui Gabriel Clim pentru a fi neplătiți jucătorii și pentru a se crea o atmosferă nefastă în vestiar. Sunt multe de zis, ar trebui să scriem cu toții o carte despre acești hoți, la conferința de presă organizată de Ciutac-Ungurian-Lozovan, 99% din vorbele lor au fost doar minciuni și reproș pentru Gabriel Clim care a adus bani de acasă pentru a fi o atmosfera bună și fără certuri”, a adăugat Paul Cimbru.

„Eu încep prin a spune că sunt de 3 ani la Suceava, iar în perioada Ciutac și Ungurian au fost momente când am făcut sărbătorile fără să primim o primă măcar. Mereu erau restanțe la salarii și mereu veneau în vestiar și ne mințeau de la o săptămână la alta, nu a fost niciodată liniște în vestiar să ne putem concentra doar pe ce avem de făcut în antrenament sau la jocuri, iar diferența de sezonul care s-a încheiat nu putem compara, toate primele plătite la zi, salariile achitate, totul a fost ok până au venit din nou și au început să scoată sume de bani din contul clubului!”, a precizat și Iosif Netbai.

„Cum să continui cu oamenii care trăiesc de pe spatele nostru al jucătorilor și de pe spatele unor bani publici pe care ar trebui să-i investească pentru performanța sportivă a orașului. Oamenii ăștia în octombrie și aprilie cand l-au scos pe nea Gabi au avut un scop să ia bani din club. Ei nu s-au interesat dacă noi suntem cu banii la zi. Ei au venit de fiecare dată când a băgat primăria banii în conturile clubului. De ce au venit doar atunci dacă nu era acest scop?! Ei chiar cred că oamenii sunt așa de inculți și nu observă ce se petrece la Suceava de atâția ani de zile? An de an să o dai din datorii în datorii și să nu promovezi cu așa niște bugete alocate. Tot în nea Gabi au aruncat cu pietre în omul care ne-a adus de acasă bani ca să ne achite din salarii?!”, a mărturisit căpitanul galben-verzilor.

„Vreau să zic doar că i-am văzut doar de 2 ori la stadion și atunci doar să ne spună minciuni și sa ne ducă cu zăhărelul că nu sunt bani că nu știu ce, doar minciuni. Sincer este de groază ce se întâmplă la club și este păcat că un oraș așa frumos care merită o echipă bună și la un nivel înalt să fie bătaia de joc a unora. Dacă nu pleacă acești oameni nu se va face nimic niciodată”, a transmis și Andrei Tănasă.

„Sunt foarte multe de spus, dar degeaba că oamenii au scuze pentru tot ce au făcut și oricum tata omului (n.r. Andrei Ciutac) e sus și e cam greu să se întâmple ceva cu ei, gen să fie trași la răspundere pentru că au făcut avere la Foresta deși ei nu aveau salariu. 5 ani de zile am petrecut, dar parcă au trecut 20. Returul de Liga a II-a când am retrogradat nu-l pun, dar în rest a fost dezamăgitor tot ce am trăit aici.. chiar și acest retur a fost dezamăgitor pentru mine, deoarece totul era bine și frumos cu actuala conducere și s-au băgat lipitorile să strice totul. Am stat 2-3 luni fără bani și când intrau banii, ne dădeau doar un salariu sau un salariu jumătate. Ne făceam toți datorii și trăiam doar cu speranța că avem de primit bani. Atunci când luăm pauza în iarnă sau în vară, mulți jucători plecau fără bani acasă. Ne dădeau la câțiva banii și ne puneau să renunțăm la o parte că să ne dea ceva, să avem și noi un ban de sărbători. Jucătorii străini aduși pe salarii mari și care nu puteau da o pasă, noi aveam salariu de 15-20 de milioane și nici pe ăia nu îi luam la timp.. Mihai Ungurian a venit cu Loganul, după și-a luat Porsche, i-a luat apartament iubitei lui sau ce e, că e și secretara la club și cică a dat avans și la un apartament la blocul de lângă stadion. Omul a venit cu Logan și după un an-doi avea și apartamente și Porsche. Iar la ANAF nu aveam niciun venit declarat, plus că aveam cică contract de 60 de mil și eu luam 20… Și-au făcut de cap aici la Suceava toți și nimeni nu îi trage la răspundere. Au venit oamenii ăștia (n.r. Clim, Bordeianu și Goian), le-au plătit datorii, am renunțat și noi ca jucători la niște bani să ajutăm clubul, pentru actuala conducere am înțeles și asta și uite că nesătulii ăștia nu se satură de mâncat banii publici… Noi am plecat în vacanță doar cu promisiunea domnului Lozovan că o să ne spună când ne dă banii. Atât! Omul ăsta, afaceristul ăsta doar a mâncat banii de aici. La un meci cu Rădăuți, avea puși niște jucători în teren să joace invers și când a dat Rădăuți gol, el se bucura în tribuna. Că să vedeți ce oameni au condus clubul. Cantonamentul din Croația a fost făcut să facă bani, au jucat mai mult jucătorii sârbi și croați. Jucătorii erau neplătiți cu lunile și ei și-au făcut buzunarele pline și nici măcar nu au avut bunul simț să dea un salariu la întoarcere sau ceva. Sunt foști jucători care nici în ziua de astăzi nu și-au luat banii, dar din păcate nu și-au depus memoriu că au crezut în promisiuni, în minciuni.. (n.r. Grumezescu, Artenie, Andrei Mateiciuc, Shone, Matteo Rigoni, Pavel și mai sunt). Nu s-a vrut niciodată promovarea aici pentru că abia anul acesta a fost depusă licențierea pentru liga a doua, de oamenii care și-au dorit cu adevărat: Gabriel Clim, Marian Bordeianu, Dorin Goian. Sunt foarte multe de spus, dar din păcate degeaba pentru că nu sunt trași la răspundere și doar noi, jucătorii am avut mereu de suferit la echipa asta”, a povestit și Robert Martin.

„Vara trecută am venit și eu pentru că știam că o să se schimbe conducerea și o să vină niște oameni serioși și cu coloană vertebrală, suceveni, care nu aveau alt interes decât să facă performanță și să ducă Suceava acolo unde îi este locul, ceea ce s-a și întâmplat. Toți trei, Gabriel Clim ca președinte, care a fost mereu alături de echipă și nu ne-a dus cu zăhărelul cum făcea și face conducerea formată din Ciutac-Lozovan-Ungurian. Domnul Clim a adus bani de acasă doar ca să primim noi salariile și să plătim chiriile (cei care aveam). Marian Bordeianu care mereu a fost alături de noi la stadion, în cantonamente, la meciuri, oriunde și el era cumva intermediarul direct dintre jucătorii (care eram reprezentați de Niga în tot ce ține de problemele vestiarului) plus că nu cred ca a fost jucător la care să nu îi fi spus că atunci când are o problemă personală sau ceva să nu apeleze la el. Ultimul, dar nu cel din urmă Dorin Goian care a reușit să facă dintr-un grup, dintr-o echipă în care în vara anului trecut nu credea nimeni că o să avem rezultate, ba țin minte că multă lume când a văzut ce lot avem la dispoziție spunea că nu avem cum să scăpăm de la retrogradare. Dar mister a știut cum să gestioneze toate ce s-au ivit în vestiar și la echipă și a făcut dintr-o echipă din care nimeni nu avea nici măcar cea mai mică speranță, una care să conducă un sezon întreg cap coada din postura de lider incontestabil și care a făcut din nou publicul sucevean să vină și să umple un stadion întreg făcându-l să cânte toată lumea «HAI, SUCEAVA, HAI, FORESTA!». Cât despre acești membri fondatori, în afară de Andrei Ciutac pe care l-am văzut pe la stadion, dar rar, pe domnul Lozovan l-am văzut de două ori la față în vestiar și prima dată când a venit a ieșit a rămas uimit de cum ne-am permis noi jucătorii care am dus tot greul, noi și staff-ul, să îl luam pe el, marele membru fondator, la întrebări. Pe celălalt sincer nici nu îl cunosc și nici nu l-am văzut în viața mea, dar sper să nici nu o fac. Au venit doar când au intrat banii de la primărie, e prea mare coincidență, până atunci nu i-am văzut la față, din relatările colegilor mei mai vechi la echipă nu e prima dată când acești așa ziși membri fondatori fac tot posibilul să îngroape echipa asta și nu doar pe ea ci și pe suporteri și tot ce înseamnă fotbal în Suceava”, și-a spus părerea și fotbalistul Cătălin Grosu.