Noul microbuz școlar de la Broșteni, sfințit în prima zi de școală. Alexandru Hurjui: „Suntem aici pentru a vă încuraja să vă păstrați curiozitatea și setea de cunoaștere”

Noul microbuz pentru transportul elevilor, ce a fost alocat orașului Broșteni, a fost sfințit luni, 11 septembrie, chiar în prima zi de școală, în prezența autorităților locale, a elevilor și profesorilor. La deschiderea noului an școlar a luat parte și primarul orașului Broșteni, Alexandru Hurjui, cel care, de când a venit în fruntea Primăriei, a sprijinit constant școala și a pus un mare accent pe educația copiilor. Edilul le-a urat tuturor succes și i-a îndemnat pe elevi să învețe, întrucât doar așa vor reuși în viitor.
„Noul an școlar vine cu oportunități nesfârșite și cu provocări pe care le vom depăși împreună. Cu încredere și determinare, putem realiza lucruri mari. Să ne aducem aminte, mereu, că educația este cheia către un viitor strălucit și că fiecare zi petrecută în școală ne apropie mai mult de visurile și aspirațiile noastre.
De la începutul mandatului meu am subliniat importanța investiției în educația copiilor noștri și în viitorul lor, iar astăzi, cu satisfacție, vă pot spune că am reușit să finalizăm lucrări importante și să obținem fonduri semnificative pentru proiecte viitoare în școlile și grădinițele din Broșteni.
Anul trecut, am reușit să finalizăm reabilitarea majorității instituțiilor de învățământ, iar în acest an am semnat contractele de finanțare pentru reabilitarea Corpului A și B al Liceului Tehnologic «Nicolai Nanu». Lucrările vor începe în curând, aducând îmbunătățiri semnificative infrastructurii educaționale din orașul nostru.
Astăzi, putem spune cu bucurie că avem investiții în valoare de 20.000.000 de lei (aproximativ 4 milioane de euro) în școlile și grădinițele din Broșteni, iar acesta este doar începutul.
Am finalizat cu succes proiecte începute de predecesorii mei și am încercat să profităm de fiecare nouă oportunitate pentru a investi în continuare în educație. Am finalizat până acum proiecte de investiții în valoare de 6,8 milioane lei (aproximativ 1,35 milioane de euro) în cinci clădiri școlare și grădinițe, iar aceste realizări au fost posibile datorită eforturilor noastre susținute, sprijinului venit din Programul Național de Dezvoltare Locală 2 precum și din bugetul local.
Proiectele au implicat modernizarea și reabilitarea structurilor, îmbunătățirea rețelelor de utilități, dar și crearea unor spații de învățare moderne și funcționale. Grădinița cu program prelungit din Broșteni a fost una dintre cele mai mari investiții, cu o valoare de 3.200.000 lei.
Proiectele de reabilitare și modernizare nu se opresc aici!. Avem în derulare alte 7 proiecte care depășesc 10 milioane de lei și continuăm să alocăm fonduri pentru dotările necesare în toate unitățile de învățământ reabilitate și să ne asigurăm că elevii noștri au acces la cele mai bune condiții de învățare.
Cele mai importante proiecte ce urmează să fie implementate vizează reabilitarea Corpului A și B al Liceului Tehnologic «Nicolai Nanu», o investiție în valoare de 12 milioane de lei (aproximativ 2,4 milioane de euro) și achiziția de mobilier și echipamente pentru toate școlile din oraș, proiecte care vor contribui semnificativ la modernizarea infrastructurii școlare din orașul nostru.
Cu fiecare pas înainte, am pus educația copiilor noștri în centrul atenției noastre, conștienți că investițiile în viitorul lor sunt investiții în viitorul întregii comunități.
Pentru că astăzi e o zi specială vreau să vă asigur de câteva lucruri:
Dragi elevi, suntem aici pentru a vă încuraja să vă păstrați curiozitatea și setea de cunoaștere. Fiecare zi petrecută în școală este o oportunitate de a învăța lucruri noi, de a vă dezvolta abilitățile și de a vă forma ca indivizi. Am încredere că veți depune eforturi pentru a vă atinge potențialul maxim și veți face față provocărilor, cu încredere.
Dragi cadre didactice, sunteți artizanii educației, iar munca voastră este esențială în formarea viitorului. Vă mulțumim pentru pasiunea și devotamentul pe care le investiți în educarea generațiilor tinere. Sunteți modele și mentori pentru elevii noștri și suntem mândri să vă avem alături în această călătorie.
Dragi părinți, voi sunteți partenerii noștri în educație, iar implicarea voastră este neprețuită. Continuați să sprijiniți și să încurajați copiii în învățare și dezvoltare! Comunicarea deschisă cu școala și implicarea activă în parcursul lor educațional sunt fundamentale pentru succesul lor.
La final vreau să le mulțumesc constructorilor pentru eforturile lor, colegilor din primărie pentru gestionarea eficientă a proiectelor, dar și părinților, elevilor și cadrelor didactice pentru răbdare și înțelegere în această perioadă.
Cu toții suntem parte din echipa care face posibilă transformarea educației în orașul Broșteni!”, a transmis primarul orașului Broșteni, Alexandru Hurjui.