O copilă din Frătăuții Vechi care a traversat strada fără să se asigure, lovită de o mașină

Marți, 28 martie, în jurul orelor 12:00 o minoră în vârstă de 14 ani din comuna Frătăuții – Vechi se deplasa pe jos pe partea dreaptă a D.J. 178 F Frătăuții – Vechi, din direcția centrului localității către domiciliu.

La un moment dat, a început traversarea drumului public prin spatele unei mașini oprite, fără a se asigura corespunzător, moment în care, pe mjlocul părții carosabile a fost acroșată de o autoutilitară condusă regulamentar din sensul opus de un bărbat de 39 de ani din comuna Șcheia.

Conducătorul auto a virat dreapta pentru a evita impactul cu minora, dar nu a reușit, autoutilitara ajungând cu roata dreapta față în șanțul din dreapta. Minora a fost transportată cu ambulanța la spitalul Rădăuți, unde i s-au acordat îngrijiri medicale și i s-a stabilit diagnosticul contuzie toraco abdominală, traumatism genunchi bilateral.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care i s-au fost recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele verificări, rezultă faptul că vinovăția producerii evenimentului aparține minorei care se deplasa pe partea dreaptă a drumului public și s-a angajat în traversarea acestuia fără să se asigure corespunzător.