O femeie din Capu Câmpului și-a găsit soțul decedat în pat

Duminică, 28 august, la ora 09.41, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizaţi prin intermediul SNUAU 112 de către Elisaveta B. din comuna Capu Câmpului, județul Suceava, cu privire la faptul că soțul acesteia nu se mai trezește.

În baza sesizării la faţa locului s-au deplasat lucrătorii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, care au constatat următoarele:

A fost identificată apelanta la domiciliul acesteia, iar în urma discuțiilor purtate cu acesta a rezultat faptul că soțul ei  Gheorghe B. s-a pus la somn în seara zilei de 27.08.2022 în jurul orelor 22:00, iar dimineața zilei de 28.08.2022 în jurul orelor 09:35, l-a găsit decedat în pat. Totodată, apelanta a mai arătat faptul că s-a trezit în dimineața zilei de 28.08.2022 în jurul orelor 07:45 însă nu a sesizat faptul că soțul ei era decedat întrucât dormea pe un pat separat în aceeași cameră, iar după ce a făcut treburile gospodărești a vrut să-l trezească pe acesta la ora 09:45, moment în care a constatat decesul.

Din discuțiile purtate a rezultat faptul că persoana decedată era cunoscut cu boli și consuma frecvent băuturi alcoolice.

La fața locului s-a prezentat un echipaj de ambulanță, care a constatat faptul că Gheorghe B. se află în stop cardio respirator iar manevrele de resuscitare au fost ireversibile, confirmând decesul.

Din primele verificări efectuate nu rezultă că moartea bărbatului ar fi survenit ca urmare a unei fapte de natură penală cu intenție.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Orășenesc Gura Humorului, urmând ca în cursul zilei de 29.08.2022 să fie efectuată autopsia medico-legală, concluziile urmând a fi raportate ulterior.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „ucidere din culpă”, cauza urmând a fi soluţionată procedural de către lucrătorii Postului de Poliţie Capu Câmpului.