O fetiţă de nici doi ani a murit după ce a fost lovită în cap de grindină

O fetiță de 1 an și 8 luni a murit în Spania după ce a fost lovită în cap de grindină, în timpul unei furtuni violente. Grindina a făcut ravagii în Catalonia, nord-estul Spaniei, au anunțat miercuri autoritățile.

Grindina de mărimea unui pumn cu diametrul de până la 10 centimetri (4 inch) a căzut marți într-o zonă din jurul localității La Bisbal d’Emporda. Grindina a rănit – în principal oase rupte și vânătăi – alte aproximativ 50 de persoane, conform postului de televiziune TV3, citat de Mediafax. „Oamenii au început să țipe și să se ascundă”, a declarat muzicianul Sicus Carbonell,  conform Reuters: „A fost haos total, cu copii care alergau singuri, unii părinți au reușit să își prindă copiii”.

O bucată de grindină a lovit în cap fetița de 20 de luni, iar apoi a murit la spitalul Trueta din Girona. Grindina a fost cea mai mare înregistrată în ultimele două decenii în Catalonia, potrivit agenției meteorologice Meteocat. Unele părți ale regiunii au rămas în alertă de furtună miercuri, scrie observatornews.ro.