O nouă investiție importantă, realizată cu fonduri europene, la Poiana Stampei

O nouă investiție importantă va fi realizată în comuna suceveană Poiana Stampei. Este vorba despre construirea unui Centru de Colectare prin Aport Voluntar (CAV), obiectiv finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, care se ridică la 4,5 milioane de lei cu TVA inclus.

Contractul de finanțare a fost semnat deja de către primarul Viluț Mezdrea și de către secretarul de stat Lóránd Árpád FÜLÖP, din cadrul Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor. 

Primarul de la Poiana Stampei a precizat că acest centru va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate acum în sistem door-to-door, de către firmele de salubritate. Aici intră deșeurile reciclabile și biodeșeurile care nu pot fi colectate în pubelele individuale, dar și deșeurile speciale, respectiv cele voluminoase, echipamentele electrice și electronice, bateriile uzate, deșeurile periculoase și, nu în ultimul rând, deșeurile provenite din construcții și demolări.

„Această nouă investiție va contribui la protecția mediului, deoarece oamenii vor avea unde arunca toate deșeurile, indiferent de tipul acestora. Centrul va fi construit într-o zonă nelocuită, pe o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați, din care 1.800 de metri pătrați vor fi destinați platformei betonate, iar restul vor fi destinați spațiului verde”, a spus primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.

De menționat este că Primăria Poiana Stampei va implementa în perioada următoare și alte proiecte, fie pe fonduri guvernamentale sau europene, fie cu bani de la bugetul local.