O nouă investiție pe fonduri europene, în comuna Coșna. Primarul Gavril Pardău: „Am semnat contractul de finanțare pentru construirea unui centru de colectare a deșeurilor de toate tipurile”

Edilul a adăugat că proiectul „Înființarea unui Centru de Colectare prin Aport Voluntar în comuna Coșna” trebuie să fie implementat până în luna septembrie 2024.
De altfel, Gavril Pardău a explicat că acest centru va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate acum în sistem door-to-door, de către firmele de salubritate. Aici intră deșeurile reciclabile și biodeșeurile care nu pot fi colectate în pubelele individuale, dar și deșeurile speciale, respectiv cele voluminoase, echipamentele electrice și electronice, bateriile uzate, deșeurile periculoase și, nu în ultimul rând, deșeurile provenite din construcții și demolări.
Trebuie spus că acest centru va fi construit într-o zonă nelocuită, pe o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați, din care 1.800 de metri pătrați vor fi destinați platformei betonate, iar restul vor fi destinați spațiului verde. Acest proiect contribuie semnificativ la protejarea mediului înconjurător, întrucât oamenii vor avea unde arunca toate deșeurile, indiferent de natura lor.