Operațiunea „Meduza”, în Siret și Constanța. Fete dependente de droguri violate, sechestrate și traficate sexual în schimbul dozelor

În orașul Siret, din județul Suceava, o elevă dependentă era violată de traficanți, în schimbul dozelor. Opt bărbați acuzați că vindeau droguri minorilor au fost reținuți în această localitate care are 8.000 de locuitori. În Constanța, o altă adolescentă dependentă era traficată sexual de cei care o aprovizionau cu droguri. Acolo, în urma perchezițiilor, polițiștii au confiscat aproximativ 300 de grame de cocaină, 1.800 de euro și 21.000 de lei.

Minoră violată la Siret

Traficanții de droguri din Siret au violat în mod repetat o minoră dependentă, pentru a-i furniza doza zilnică. Polițiștii au percheziționat locuințele traficanților, unde au găsit cannabis, cocaină, amfetamină și ecstasy. În cadrul operațiunii Meduza, care vizează rețelele de traficanți care aprovizionează cu droguri școlile, polițiștii antidrog au făcut alte nouă percheziții domiciliare în orașul Siret, din județul Suceava. Au fost arestați opt traficanți care furnizau droguri și etnobotanice minorilor din localitate.

Pentru a-i furniza doza zilnica, traficantii de droguri au violat în mod repetat o elevă minoră dependentă, potrivit anchetatorilor. În urma perchezițiilor s-au confiscat diferite cantități de cannabis, cocaină, amfetamină și ecstasy. De asemenea, polițiștii antidrog au confiscat in municipiul Suceava și în orașul Gura Humorului, 15 kilograme de canabis adus din Spania, în valoare de 150.000 de euro din care se puteau confecționa aproximativ 30.000 de jointuri. Suspecții sunt cercetați pentru trafic de droguri de mare risc și act sexual cu un minor.

Minoră obligată să practice prostituția, la Constanța

La Constanța, traficanții de droguri, profitând de starea de vulnerabilitate a unei eleve minore, provocată de dependența de droguri, au exploatat-o sexual, obligând-o la practicarea prostituției. Polițiștii au stabilit că, în perioada 2022 – martie 2023, traficanții de droguri, ar fi recrutat o eleva minoră, de 17 ani, profitând de starea ei de vulnerabilitate, provocată de consumul de droguri, cu scopul de a o exploata sexual, prin obligarea acesteia la practicarea prostituției, potrivit Poliției Române.

„Victima minoră a fost adăpostită, transportată și obligată să practice prostituția, într-un apartament din municipiul Constanța, în scopul obținerii de foloase patrimoniale. Unul dintre traficanți ar fi filmat și fotografiat fata în mai multe ipostaze, cu tentă vădit sexuală. Imaginile ar fi fost distribuite prin atașarea lor la anunțuri care ar fi fost publicate, în vederea atragerii de clienți dispuși să plătească pentru a întreține relații sexuale cu aceasta. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate aproximativ 300 de grame de cocaină  și 100 de grame 3-CMC (etnobotanice) , 2 cântare electronice, 1.800 de euro, 200 de franci și 21.000 de lei. Totodată, au fost ridicate două arme, respectiv una letală cu glonț, cu încărcător aferent, 6 cartușe de calibrul 6,35 mm și o armă neletală, de tip pistol, pe bază de gaze lacrimogene, calibrul 9 mm, cu încărcător aferent, deținute fără drept, 20 de terminale mobile, precum și alte mijloace de probă”, anunță polițiștii.

În acest dosar au fost arestate cinci persoane acuzate de trafic de minori, proxenetism, pornografie infantilă și trafic de droguri de mare risc si de etnobotanice, informează digi24.ro.