Opt membri ai Parlamentului European vin la Suceava pentru a se documenta despre fenomenul despăduririlor și al exploatărilor forestiere ilegale

În perioada 15-18 mai, opt membri ai Parlamentului European (PE) vor vizita România pentru a se întâlniri cu reprezentanți ai Guvernului, autorități locale, ONG-uri și experți și a discuta aspecte legate de mediu. Vizita, ce se va desfășura la București, Sfântu Gheorghe (Covasna) și Suceava, are loc în contextul depunerii la Parlamentul European a mai multor petiții cu privire la exploatările forestiere ilegale și la gestionarea și protejarea populației de urși bruni.Conform unui  transmis de Biroul din România al PE, în prima parte a vizitei, deputații se vor întâlni, la București, cu ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, cu oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Parchetului General, precum și cu reprezentanți ai unor ONG-uri locale. Deputații se vor deplasa ulterior la Sfântu Gheorghe (Covasna) pentru a discuta despre gestionarea populației de urși bruni cu petiționari şi autorități locale, precum și despre gestionarea fondului forestier cu reprezentanți ai ONG-urilor, mediului de afaceri și fermieri.
În ultima parte a vizitei, deputații vor călători la Suceava pentru a se documenta despre fenomenul despăduririlor și al exploatărilor forestiere ilegale. Aceștia vor avea întâlniri cu petiționari, jurnaliști, ONG-uri și experți, precum și cu reprezentanți ai autorităților locale și ai instituțiilor de aplicare a legii.
Vizita se va încheia cu o conferință de presă ce va avea loc joi, 18 mai, între orele 09:30 – 10:30, la Hotel Mandachi & SPA (Bd. Sofia Vicoveanca 107, Suceava).
Delegația este compusă din  (Renew, Estonia) – Șefa delegației, (PPE, Austria); (Renew, Spania)  (ECR, Bulgaria).
De asemenea, delegația va fi însoțită de următorii membri ai PE:  (PPE, România)(Renew, România)(Verzi/EFA, România)  (ECR, România).