Orașul Salcea este în sărbătoare! Sute de copii s-au adunat în Parcul Mereni pentru a lua parte la manifestările organizate de Primărie

Zilele orașului Salcea au debutat luni, 14 august, în Parcul Mereni din Plopeni, la manifestările organizate de Primărie luând parte sute de copii din localitate, dar și din împrejurimi, precum și părinți și bunici.

Primarul Ezekiel Belțic a urat bun venit tuturor celor prezenți și i-a asigurat încă o dată de întreaga susținere a administrației publice locale. Mai mult decât atât, edilul a subliniat importanța educației și a anunțat că toți elevii din oraș vor primi rechizite din partea Primăriei.

„Chiar dacă sunteți copii sau adolescenți, pentru administrația publică a orașului Salcea sunteți importanți. Prețuim copiii, prețuim tinerii, prețuim persoanele în vârstă și suntem mereu alături de ei. Totodată, vreau să vă anunț că, datorită faptului că în anul școlar precedent ați învățat foarte bine, la începutul acestui an școlar veți primi cu toții pachete de rechizite”, a spus primarul orașului Salcea, Ezekiel Belțic.

Edilul a adăugat că își dorește ca aceste evenimente să fie de un real folos pentru toți participanții, mai ales dacă va fi vreodată nevoie să intervină la un eveniment trist.

„Ne rugăm Lui Dumnezeu să nu rânduiască evenimente nefericite în niciuna dintre familiile din care provenim. Indiferent prin ce situații veți trece și de problemele pe care le veți avea, în mine, Ezekiel Belțic, primarul orașului Salcea, veți avea un sprijin și un ajutor”, a subliniat edilul de la Salcea.

După cuvântul de bun venit adresat de primarul Ezekiel Belțic, toți cei prezenți s-au bucurat de  prezentarea tehnicii de lucru a Poliției, Jandarmeriei și  ISU Suceava, dar și de exerciții demonstrative, la activitate fiind prezenți și doi câini ai IJJ Suceava, specializați în intervenții la evenimente. 

Vedetele evenimentului au fost pompierii voluntari din localitate, în sprijinul cărora au venit polițiști și un echipaj SMURD. Aceștia au simulat două accidente rutiere grave, în care un pieton este lovit de o mașină. În primul scenariu pietonul a rămas întins pe stradă, întrucât șoferul a părăsit locul accidentului, iar în cel de-al doilea șoferul a oprit, a sunat la 112, iar un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor pietonului rănit și l-a transportat la spital, în timp ce polițiștii au luat în custodie șoferul neatent.

După aceste activități, al căror rol a fost unul preventiv și de educare a populației cu privire la regulile de circulație, zeci de copii au luat parte la un concurs de ciclism, la finalul căruia au fost premiați de către premiați de sponsorii locali ai evenimentului în cadrul unei campanii de încurajare a mișcării.

Ziua de luni nu s-a încheiat încă, de la ora 21:00 oamenii fiind invitați să ia parte la două spectacole deosebite susținute de Andreea Bănică și Smiley.