Orchestra „Crai Nou Bucovina”, înființată la Suceava

Orchestra „Crai Nou Bucovina” a fost înființată oficial vineri, 12 mai. Primul concert a fost susținut deja în seara aceleași zile, în cadrul spectacolului simfonic extraordinar „Suceveni pentru suceveni”. Anunțul privind înființarea orchestrei a fost făcut de președintele juriului Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu”, Gabriel Croitoru, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

 „Anul acesta Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu” se desfășoară sub egida Anului Ciprian Porumbescu. Și vor fi o serie de evenimente care au loc sub egida acestui an, până la festival, până pe 14 octombrie. Pe 14 octombrie debutăm cu acest festival, iar gala va avea loc pe 19 octombrie. Până atunci avem un eveniment important pe 5 iunie, la Stupca, când vom comemora 140 de ani de la moartea marelui compozitor. Trebuie spus că ziua de 12 mai a fost aleasă pentru a da startul concursului pentru că are loc un concert deosebit pentru Suceava și pentru Bucovina”, a spus vicepreședintele Niculai Barbă.

De cealaltă parte, Gabriel Croitoru a ținut să mulțumească pentru tot sprijinul acordat în aceste proiecte de către Consiliul Județean Suceava, prin intermediul Centrului Cultural Bucovina.

„Vreu să mulțumesc pentru sprijinul și tot aportul pe care și l-au dat în organizarea acestui festival concurs care poartă numele lui Ciprian Porumbescu. Această ediție 2023 care va avea loc în octombrie este una foarte importantă după părea multora, dar și a noastră care vom face parte din această comisie de jurizare. Fiind ediție jubiliară este interesant pentru toată lumea și sper să fie cât mai vizibilă din toate punctele de vedere și ca număr de participanți și ca număr din partea celor care vor veni să ne fie aproape cu ocazia acestui festival. Mă bucur că mă aflu aici pentru că vreau să divulg un secret pe care multă lume îl așteaptă de multă vreme. Este vorba despre orchestra «Crai Nou Bucovina» care debutează astăzi cu un concert ce va fi de bun augur. Cvartetul care deja există și sunt convins că numele lui Ciprian Porumbescu va fi bine reprezentat și pus în valoare de toți cei care sunt dornici să îi poarte mai departe prestigiul”, a declarat președintele juriului Festivalului Internațional Ciprian Porumbescu, Gabriel Croitoru.