Peste 600 de locuri fără taxă, scoase la concurs de Universitatea din Suceava la admiterea de toamnă

Sesiunea septembrie a concursului de Admitere la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava 2022 debutează luni, 5 septembrie, și se va desfășura până pe 12 septembrie, fără zilele de sâmbătă și duminică, pentru specializările unde nu există probe, respectiv până pe 9 septembrie, pentru specializările unde există probe.

Potrivit ofertei cu locurile disponibile în sesiunea de admitere din septembrie, publicată de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, la programele de studii de licență zi și ID și masterat sunt scoase la concurs 619 locuri fără taxă și 2.065 de locuri cu taxă.

Astfel, la programele de licență zi, din cele 349 de locuri fără taxă 141 sunt pentru românii de pretutindeni și 5 pentru romi. Totodată, sunt scoase la concurs 1.092 de locuri cu taxă la studiile de licență zi și 239 de locuri la licență ID. La programele de masterat sunt scoase la concurs 270 de locuri fără taxă, din care 162 pentru românii de pretutindeni și 3 pentru romi. Tot la programele de masterat, sunt disponibile și 734 de locuri cu taxă.

Cele mai multe locuri bugetate, la studiile de licență, pentru cea de a doua sesiune de admitere se regăsesc în oferta Facultății de Inginerie Electrică și Ştiința Calculatoarelor, respectiv 96 de locuri, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule și Robotică, respectiv 60 de locuri, și la Facultățile de Istorie și Geografie și de Silvicultură, fiecare cu câte 42 de locuri fără taxă disponibile pentru sesiunea din septembrie.

Trebuie precizat că oferta completă cu locurile disponibile și detaliile privind procesul de admitere din sesiunea septembrie sunt disponibile pe admitere.usv.ro.

Reamintim că prima sesiunea de admitere la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a atras peste 2.900 de noi studenți, la programele de licență zi și ID, la cele de masterat și la programele de conversie profesională. Pe niveluri de studii, peste 1.900 dintre candidații români înscriși au confirmat locul la unul dintre programele de studiu de licență (învățământ cu frecvență, învățământ la distanță, conversie profesională) și peste 600 la masterat, cărora li se adaugă cei aproximativ 400 de etnici români de pretutindeni și cetățeni străini.

Înscrierile și interviurile vor fi organizate între 5 și 12 septembrie, fără zilele de sâmbătă și duminică, pentru specializările unde nu există probe, și între 5 și 9 septembrie, pentru specializările unde există probe. Probele de admitere vor fi susținute în data de 12 septembrie, rezultatele inițiale vor fi afișate pe 13 septembrie, iar rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi publicate pe 14 septembrie. Înmatricularea candidaților declarați admiși, care reprezintă confirmarea locului, se va putea face în perioada 14 – 19 septembrie, astfel că rezultatele finale vor fi publicate pe 20 septembrie