Peste 80.000 de pasageri au zburat de pe Aeroportul Suceava, în iulie. Până la finalul anului se estimează atingerea cifrei de 700 de mii

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava a reușit să își mențină poziția a cincea, la nivel național, și în luna iulie, cu privire la numărul de pasageri procesați, continuându-și creșterile din anii precedenți.

Astfel, în luna menționată, traficul de pasageri de pe Aeroportul din Suceava a fost de 80.829 de călători. Pe poziția a patra se află Aeroportul din Timișoara, apoi cele din Iași, Cluj și București (Otopeni), care ocupă primul loc.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în primele șapte luni ale anului pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” au fost procesați 445.174 de pasageri, număr care a depășit recordul de 430.000 stabilit în anul de vârf 2019.

Șeful administrației județene a estimat că până la finele anului 2022 va fi atinsă cifra de 700.000 de pasageri procesați pe aeroportul sucevean.

„Sub noi sunt aeroporturile din Sibiu, Bacău și Craiova. Aeroportul este foarte căutat și asta ne obligă să dăm drumul la proceduri pentru un nou terminal. Terminalele 1 și 2 pot procesa anual 700.000 de pasageri iar cu cel de-al treilea vom ajunge la un million”, a declarat Flutur.

În prezent de pe Aeroportul Suceava se zboară spre opt destinații externe, din care șase sunt permanente, respectiv Marea Britanie, Italia, Austria, Germania, Irlanda și Belgia, și două de vacanță, respectiv Turcia și Egipt.

Trebuie precizat că de pe Aeroportul Suceava sunt operate 50 de curse pe săptămână și 2.600 pe an, cu o medie de 2.500 de pasageri pe zi.

Directorul Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuța, a subliniat că numărul de mișcări ale aeronavelor în luna iulie a.c. situează aeroportul pe locul șapte cu un număr de 825 de mișcări.

„În ceea ce privește traficul de marfă, Aeroportul Suceava se află pe locul cinci la nivel național, cu un total de 23,45 de tone transportate în luna iulie, aeroporturile din Iași, Sibiu și Arad fiind în urma noastră”, a declarat directorul Ioan Măriuța.