Plângere penală pe numele viceprimarului de la Ipotești. Constantin Bobu, acuzat de favorizarea unor persoane

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul viceprimarului comunei Ipoteşti, Constantin Bobu, care „ar fi săvârșit infracţiunea de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane”.

„În perioada exercitării atribuţiilor de primar (16 iulie 2019 – 02 noiembrie 2020), a semnat şi eliberat trei certificate de urbanism şi trei autorizaţii de construire în favoarea unei societăţi comerciale la care acesta avea un interes personal, încălcând astfel prevederile art. 76, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003”, a precizat ANI.

Sursa citată menţionează că Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire de către Constantin Bobu a infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane întrucât prin semnarea şi eliberarea a trei certificate de urbanism, respectiv a trei autorizaţii de construire pentru o societate comercială, a creat un cadru favorabil acesteia pentru returnarea către persoana evaluată a unui împrumut contractat.