Poliția Suceava organizează acțiunea „Blocada”. Peste 1.000 de polițiști vor acționa în județ pentru siguranța sucevenilor

Poliția Suceava organizează „Blocada”, cea mai amplă acțiune organizată anul acesta pentru siguranța sucevenilor. Conform reprezentanților Poliției Suceava, siguranţa stradală este o prioritate pentru poliţiştii suceveni iar siguranța tinerilor implică derularea unor activități speciale având în vedere specificul vârstei și tentațiile care îi pun uneori în situații de risc infracțional sau victimal.

„Pe perioada de vacanță tinerii sunt expuși unor riscuri suplimentare, astfel încât se impune luarea unor măsuri preventive sporite. Întrucât în această perioadă tinerii nu se află în unități de învățământ, polițiștii organizează acțiuni punctuale în zonele frcventate de aceștia pentru a promova recomandările preventive dar și pentru a se asigura că tinerii beneficiază de condiții sigure pentru petrecerea timpului liber”, se arată în comunicat.

Acțiunile sunt desfășurate în perioada 30.06. – 02.07.2023 la nivel județean, activitățile de prevenire și combatere fiind direcționate în special în zonele cu aflux sporit de persoane și în localitățile în care sunt organizate evenimente sociale, artistice și culturale.

Scopul acțiunilor este prevenirea faptelor cu violență dar și a consumului de alcool și substanțe interzise. De altfel, în subsidiar, un alt obiectiv al acțiunii este creșterea gradului de siguranță rutieră. Totodată, acțiunea are ca scop creșterea vizibilității forțelor de ordine și descurajarea comportamentelor de natură antisocială.

Polițiștii suceveni, alături de jandarmi, polițiști din cadrul BCCO Suceava, specialiști antidrog din cadrul ANA – CPECA Suceavaau fost prezenți în seara de 30.06/01.07.2023 în zona Cetății de Scaun din mun. Suceava în contextul organizării Colosseum Tournament și au dispus toate măsurile necesare pentru perevnire unor fapte antisociale, desfășurând totodată activități preventive și de informare.

De asemenea, dispozitive suplimentare sunt constituite pentru asigurarea măsurilor de ordine la Zilele Municipiului Rădăuți și la activitățile de comemorare a marelui voievod Ștefan cel Mare de la Putna.

Activități în sistem integrat, cu efective sporite vor fi organizate și în zonele Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Gura Humorului, Vicovu de Sus, Siret, Fălticeni, Dolhasca.

Vor fi efectuate controale la baruri și discoteci, acțiuni pentru siguranța stradală și rutieră, acțiuni pentru creșterea siguranței în parcuri și zone de agrement.

În total, în cadrul acțiunii Blocada, la nivel județean acționează în perioada 30.06. – 02.07.2023 aproape 1000 de polițiști din toate structurile IPJ Suceava și din cadrul subunităților de poliție, cu sprijinul structurilor de cooperare și a efectivelor de jandarmi. Pentru realizarea obiectivelor acțiunii sunt utilizate toate resursele tehnice și logistice din dotare, inclusiv 15 aparate radar montate pe autospeciale sau tip laser și peste 40 de aparate etilotest/etilometru și drugtest.