Pompierii voluntari de la Cârlibaba reprezintă județul Suceava la concursul SVSU de la Iași. Primarul Danciu: „Mult succes echipajului nostru”

Municipiul Iași găzduiește în aceste zile etapa interjudețeană a concursului Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, la care participă cei mai buni pompieri voluntari din județele Neamț, Vrancea, Suceava, Vaslui, Iași, Botoșani și Bacău. Trebuie subliniat că județul Suceava este reprezentat de S.V.S.U Cârlibaba.

„Urez mult succes echipajului nostru. Sunt convins că pompierii noștri vor face o figură frumoasă”, a transmis primarul comunei Cârlibaba, Gabriel Danciu.

Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă au ca obiective: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă; popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă și dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Astfel, pentru a accede în etapa națională se vor întrece echipajele localităţilor: Cârlibaba (Suceava), Corbasca (Bacău), Gherăești (Neamț), Gugești (Vrancea), Lespezi (Iași), Rebricea (Vaslui), Văculești (Botoșani), iar din cadrul serviciilor private pentru situații de urgență se vor întrece echipajele Cantemir SA Huși (Vaslui), Egger Rădăuți (Suceava), SSG Fire And Rescue (Neamț) și Termo Service (Iași).

Membrii serviciilor voluntare şi private vor arăta, pe parcursul a trei probe practice –„Ştafeta 4 x 100 m”, „Pista cu obstacole pe 100 m” și „Dispozitivul de intervenţie”, că au deprinderile necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă.