Precizările IPS Teodosie după acuzele aduse de Cristi Călin, „călugărul-amant”

IPS Teodosie recţionează după ce „călugărul-amant” a aruncat în spaţiul public afirmaţii nefondate la adresa sa.

Prin vocea purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, ÎPS Teodosie transmite că nu are legătură cu cazul deputatului Aurel Bălășoiu, pe care l-a văzut doar la slujbele oficiate pentru un bolnav.

„Dacă cineva acuză pe IPS Teodosie, trebuie să prezinte și dovezi, altfel acuzele devin calomnii.”, spune preotul Eugen Tănăsescu. 

Acesta îşi exprimă totodată îndoiala cu privire la credibilitatea informaţiilor aruncate în spaţiul public de Cristi Călin, supranumit „călugărul-amant”, o persoană care „acționează din frustrare”.

„Avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informațiilor pe care Cristi Călin le lansează cu referire la IPS Teodosie, câtă vreme, după cum însuși declară în interviu, acționează din frustrare pentru faptul că a fost exclus din monahism și exmatriculat de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, comerț neautorizat, port ilegal de uniformă clericală, actualmente făcând parte dintr-o biserică-pirat, nicidecum din BOR, iar în Arhiepiscopia Tomisului a fost depistat, anul trecut, colectând ilegal bani în numele Bisericii.”, a transmis purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. 

Numele arhiepiscopului Teodosie a apărut în spațiul public invocat de Cristi Călin, persoana care a devoalat public comportamentul deputatului PSD Aurel Bălășoiu, fotografiat în ipostaze intime cu un tânăr.

Ierarhul de la Constanța a fost menționat în discuțiile dintre Bălășoiu și Călin ca având relații foarte apropiate cu șoferul său. 

Cristi Călin a explicat pentru „Adevărul“ că numele arhiepiscopului Teodosie și cel al șoferului său apar în anumite dovezi scrise și video pe care le deține, insinuând că între cei doi există o anumită relație. 

„Am pus aceste dovezi la dispoziția Bisericii, nu a procurorilor deoarece ei nu au competență, nefiind infracțiuni”, a afirmat Călin care aşteaptă acum o reacție din partea Patriarhiei Române, în caz contrar amenințând că va prezenta public toate înregistrările compromiţătoare pe care le deţine, scrie a3.