Prefectul Moldovan a anunțat că podul de la Milișăuți a fost închis circulației: „Nu ne mai putem permite întârzieri”

Prefectul Alexandru Moldovan s-a deplasat astăzi la prima oră, la amplasamentul podului provizoriu peste râul Suceava pe raza orașului Milișăuți, în zona DN2H la km. 4+776. El a constatat că podul a fost închis circulației rutiere, iar constructorul a început activitatea.

„Am discutat cu directorul SDN Suceava și cu inginerul de șantier despre etapele următoare, urmând să revin pe 30 octombrie pentru a vedea stadiul îndeplinirii acestora.

Un alt aspect analizat a fost cel al siguranței circulației pe varianta provizorie, vrând să mă asigur că au fost dispuse toate masurile pe care le-am solicitat în vederea prevenirii producerii unor accidente.

Din ce am văzut, a reieșit că la acest moment nu sunt asigurate condițiile de trafic impuse prin avizul reprezentaților poliției rutiere, nefiind respectate restricțiile de tonaj prevăzute. Personal, am asistat la situații când podul provizoriu a fost tranzitat de către vehicule grele, inclusiv tiruri. Am ridicat aceste chestiuni echipajului poliției prezent in zona podului, și am solicitat, telefonic, inspectorului-șef al IPJ Suceava și șefului Serviciului Poliției Rutiere Suceava să analizeze și să dispună suplimentarea echipajelor de poliție în zonă. La finalul vizitei de lucru, l-am sunat pe directorul general al DRDP Iași – Ovidiu Laicu, și am solicitat, având în vedere responsabilitățile administratorului drumului, să pună în aplicare măsurile identificate pentru respectarea restricțiilor de tonaj, asigurându-l de întreaga colaborare instituțională.

Nu ne mai putem permite întârzieri, vine iarna, trebuie să depunem, toți, potrivit atribuțiilor noastre, eforturi comune și susținute în vederea finalizării acestui obiectiv de investiții atât de important pentru infrastructura județului și pentru locuitorii zonei”, a transmis prefectul Moldovan.