Preoții Ioan Gavram și Nicolae Moroșan din comuna Vama, distinși cu titlul de Cetățean de Onoare 

Preoții Ioan Gavram și Nicolae Moroșan din comuna suceveană Vama au fost distinși de administrația locală cu titlul de Cetățean de Onoare.

Propunerea de acordare a acestor titluri a venit din partea primarului Nicolai Baltag și a viceprimarului Tiberius Lucuțar, aceasta fiind susținută și de Consiliul Local al comunei Vama.

Citirea hotărârii privind acordarea titlului de cetățean de onoare pentru „merite deosebite” a fost făcută de secretarul comunei, Doina Cernat. După decernarea titlului, fiecare dintre cei doi preoți au rememorat momente din activitatea pe care, de atâția ani, o desfășoară în comunitate.

„Am fost trimis aici, la Vama, cu  scopul de a face o Biserică pentru că cetățenii solicitau lucrul acesta. Această distincție nu este doar a mea, ci a tuturor celor care au contribuit și s-au jertfit pentru a înălța Sfânta Biserică. Vă mulțumesc tuturor! Dumnezeu să vă ajute!”, a spus pr. Ioan Gavram.

„Nu m-am așteptat la o zi atât de importantă, în care am primit această deosebită distincție. Vă mulțumesc! Dumnezeu să vă binecuvinteze!”, a spus pr. Nicolae Moroșan.

La final, primarul NIcolai Baltag le-a cerut celor doi preoți să scrie în Cartea de Onoare a comunei.