Președinta OFSD Suceava, Larisa Blanari, anunță că organizația de femei de la Dolhești și-a ales conducerea

Președinta Organizației Județene a Femeilor Social Democrate, Larisa Blanari, a anunțat că a fost înființată o nouă organizație locală de femei, de data aceasta în comuna Dolhești. Potrivit acesteia,  Dolheștiul dă exemplu chiar și unor mari orașe în privința egalității de șanse și asta pentru că în Consiliul Local al comunei sunt șase femei.
„Dacă prin majoritatea consiliilor locale din județ cu greu găsești o doamnă, două consilier local, comuna Dolhești e una dintre puținele localități din județ unde NU se poate vorbi de o slabă reprezentare a femeilor în politică și în administrație publică.
Și asta pentru că aici, din cei 13 consilieri locali, șase sunt femei, iar cinci dintre ele sunt din PSD.
Și nu cred că este o coincidență faptul că Dolheștiul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, având ce-i drept și un primar gospodar, în persoana domnului Cristinel Neculai Bărculescu, care, drept dovadă, a câștigat ultimele alegeri cu peste 86% din voturi. 
Și asta pentru că a știut să atragă în echipa dumnealui și mai multe doamne determinate să se implice în viața comunității din care fac parte.
L-am întâlnit pe domnul primar, dar și pe doamnele în cauză, joi după-amiază, la alegerile pentru Organizația Femeilor Social Democrate din Dolhești.
A fost, ca de fiecare dată, o bucurie să stau de vorbă cu «doamnele mele», să ne cunoaștem mai bine și să ne organizăm pentru perioada care urmează.
OFSD Dolhești va fi condusă în continuare de Mihaela Vieriu, care este una dintre cele cinci doamne consilier local ale PSD și profesor de învățământ primar la Școala Gimnazială «Hatmanul Șendrea» din Dolheștii Mari.
E în politică de mai mulți ani și mi-a spus că a făcut acest pas pentru fi și mai mult în folosul școlii, dar și al comunității.
Despre asta este vorba: despre implicare și încercarea de a face mai bine.
Succes, OFSD Dolhești!”, a transmis președinta OFSD Suceava, Larisa Blanari.
Ea a adăugat că un alt exemplu de comună cu multe femei consilier local, respectiv cinci, este Berchișești, toate de la PSD, acolo unde primar este Violeta Țăran.
În categoria exemplelor pozitive intră și municipiul Fălticeni, cu șapte  femei consilier local, din care cinci de la PSD.
Și aici e tot un primar social-democrat, respectiv Cătălin Coman.