Președinta OFSD Suceava, Larisa Blanari: „Susțin din toată inima propunerea legislativă a deputatului Eugen Bejinariu pentru instalarea sistemelor de monitorizare audio-video în creșe și grădinițe”

Președinta OFSD Suceava, Larisa Blanari, a declarat că susține propunerea legislativă a deputatului Eugen Bejinariu pentru instalarea sistemelor de monitorizare audio-video în creșe și grădinițe. Ea a subliniat că nimic nu este mai importantant decât siguranța copiilor.
„În calitate de mamă, susțin din toată inima propunerea legislativă a deputatului Eugen Bejinariu pentru instalarea sistemelor de monitorizare audio-video în creșe și grădinițe.
Care părinte nu s-ar simți mai liniștit văzându-și copilul în siguranță și fericit, chiar și atunci când nu este lângă el?
Această transparență ne oferă un sentiment de participare activă în educația și dezvoltarea copiilor, diminuând astfel anxietatea separării și întărind legătura noastră emoțională.
Și pentru educatori, creșe și grădinițe, acest proiect vine cu beneficii multiple: 
  • Creșterea siguranței, prin prevenirea incidentelor neplăcute;
  • Întărirea încrederii între familii și instituții, datorită unei transparențe sporite;
  • Posibilitatea analizei și intervenției rapide, în cazul unor probleme;
  • O modalitate eficientă de îmbunătățire a metodelor de predare;
  • Protecție împotriva neînțelegerilor sau a acuzațiilor nejustificate.
În fața unei realități în care actele de violență, fie ele verbale, fizice sau emoționale, devin din ce în ce mai prezente în mediul educațional, avem datoria de a lua măsuri concrete pentru a proteja integritatea și fericirea copiilor noștri. 
Acest proiect de lege vine ca un răspuns la o nevoie profundă pe care o resimt nu doar ca mamă, dar și ca membru al unei comunități care își dorește ce-i mai bun pentru copiii săi.
În lumea de azi, nimic nu este mai importantant decât să ne asigurăm că locurile în care copiii noștri își petrec timpul sunt cât se poate de sigure”, a spus Larisa Blanari.