Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit cu cetățenii din Moara: „Moara este o comună-oraș, o carte de vizită cu care ne putem lăuda oriunde în Europa”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, duminică, 7 aprilie, alături de administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc, la o întâlnire cu cetățenii din comuna Moara, ce s-a desfășurat la centrul medical nou construit în această localitate.
„Am doar cuvinte de apreciere la superlativ pentru harnicul Eduard Dziminschi. Moara este o comună-oraș, este o comună model a Bucovinei, o carte de vizită cu care ne putem lăuda oriunde în Europa”, a spus președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
Trebuie spus că primarul Dziminschi are proiecte în care a fost sprijinit de președintele CJ, Ghoerghe Futur, iar asta a spus-o apăsat în întâlnirea cu oamenii și a dat exemplul proiectului nou de apă-canal care să mărească capacitatea de racordare a locuitorilor din comuna, dar și numeroase alte proiecte legate de modernizarea drumurilor, proiecte de dotare a școlilor, noul proiect al unei școli verzi, ecologice.
Comuna are apă-canal, gaze naturale, străzi moderne, sensuri giratorii, trotuare, spații verzi, spații de cultură, școli puse la punct, dar dezvoltarea continuă. Primarul are nevoie de sprijin, pentru mărirea capacității stației de epurare și a purtat discuții cu președintele CJ pentru a găsi împreună soluții. Am discutat despre campusul universitar pentru că USV are un campus unde a început construcția noilor cămine studențești unde au primit aprobare pentru o Casă de Cultură a Studenților, pentru un teren de sport. Este nevoie de venit cu utilități, apă, canalizare, acces din drumurile publice spre campus, transport public de persoane, toate acestea făcând obiectul unui parteneriat între Consiliul Județean Suceava, Primăria Moara, USV și Primăria municipiului Suceava.
„Am discutat și despre drumul județean care trece prin satele Frumoasa și Liteni – Moara, iar președintele CJ a transmis ca are garanții de la constructori că în următoarele 2 săptămâni se va turna asfalt în zona Liteni – Moara, zonă unde s-au făcut trotuare moderne, s-au finalizat și două poduri, iar acest traseu va face legătura cu localitățile de pe Valea Moldovei, Berchișești, Drăgoiești, Ciprian Porumbescu, cu centura ocolitoare a Sucevei și cu Autostrada A7.
Un model de bune practici este centrul medical, investiție făcută de Primăria Moara prin Compania Națională de Investiții (CNI). Centrul are spații și dotări moderne urmând să preia consultații și cazuri mai ușoare care nu trebuie sa ajungă la Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sfântul Ioan cel Nou» Suceava”, a adăugat Gheorghe Flutur.
Președintele Flutur a spus că va sprijini înființarea de astfel de centre medicale și la Salcea, și la Șcheia. În alte zone va susține un parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava, pentru a scădea presiunea de Unitatea de Urgențe (UPU Suceava) și a rezolva o parte din cazuri acasă în localitatea de domiciliu a pacientului.
Oamenii au avut cuvinte de apreciere pentru primar, au mulțumit CJ Suceava și președintelui și mai mulți fermieri au cerut întâlniri cu președintele CJ pentru că sunt întârzieri la plată. în ceea ce privește subvențiile și lipsa unei perspective în domeniu politicii agricole. Președintele Flutur a declarat că săptămâna viitoare se va întâlni cu fermierii și va încerca o implicare directă în deblocarea situațiilor apărute.