Președintele Flutur, întâlnire cu nouă consuli onorifici din țări din toată lumea: „Am prezentat oportunitățile de investiții din județul Suceava”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a luat parte la o întâlnire la care au luat parte 12 consuli onorifici din România. Printre țările reprezentate se numără Austria, Cehia, Islanda, Letonia, Malta, Ungaria, Coreea, Indonezia și Ecuador. Șeful administrației județene le-a prezentat oficialilor oportunitățile de afaceri din județul nostru și modul în care Consulatele Onorifice pot sprijini dezvoltarea unor relații comerciale cu parteneri din Suceava.

„Vă spun sincer că nu mă așteptam să fie de așa o profunzime discuțiile. Au fost 12 consuli onorifici reprezentanți ai mai multor țări. Foarte interesantă a fost discuția pentru că am prezentat județul Suceava, oportunități de investiții. Au fost cuvinte de apreciere despre care eu nu vreau să vorbesc,  dar toată lumea a văzut că județul Suceava s-a transformat în bine în ultimii ani de zile. În al doilea rând am vorbit despre oportunități de investiții, care au fost foarte apreciate și se poate discuta în continuare despre dezvoltarea de parteneriate în diverse direcții. Cel mai mult am discutat despre valoarea adăugată a resurselor, de la forța de muncă până la resursele materiale din acest județ, care trebuie să fie procesate aici. Au fost multe întrebări legate de forța de muncă, de învățământul superior, cel dual, dacă există riscuri, dacă există zone disponibile pentru parcuri industriale, despre autostrăzi și perspectiva autostrăzii 7 și autostrăzii 8. Și tocmai ce am primit vestea că s-au deblocat și pe autostrada 8 procedurile pentru tronsonul din zona de munte de 160 de kilometri. Asta înseamnă că devin certitudine autostrăzile 7 și 8, care să lege județele din Nord Estul țării, inclusiv Suceava de București și de Vestul României. Eu am spus și cred că au înțeles foarte bine că noi pe vremurile astea când avem război la graniță trebuie să ne pregătim pentru vremuri mai bune. Adică investitori care să investească în România, care să se pregătească și când va fi de reconstruit Ucraina, România să joace un rol important pentru că în felul acesta au de câștigat și românii, prin forța de muncă, sper eu, bine plătită în aceste domenii”, a încheiat Gheorghe Flutur.