Prima ediție a Zilei Comunei Hănțești, un real succes

Prima ediție a Zilei Comunei Hănțești a fost un real succes, evenimentul adunând laolaltă sute de localnici dornici să petreacă în compania artiștilor care au susținut spectacole.

Încă de la orele prânzului, oamenii s-au adunat la Moșia din pădure, o locație de vis din comuna Hănțești, acolo unde primarul Daniel Olariu i-a premiat pe toți cetățenii care au împlinit 50 de ani de căsnicie din 2012 și până în 2022. Edilul le-a oferit celor 62 de cupluri de aur câte o diplomă, o plachetă aniversară, precum și flori, iar, ulterior, veteranii au servit masa pe terasa de pe malul iazului. Totodată, în semn de respect și recunoștință pentru sprijinul oferit în dezvoltarea comunei, deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a fost desemnat Cetățean de Onoare al comunei Hănțești.

Daniel Olariu a subliniat că i-a premiat pe toți cetățenii care și-au serbat nunta de aur începând cu anul 2012, când a fost ales primar, și până în prezent, iar în anii ce urmează vor fi celebrate și celelalte cupluri ce vor atinge jumătate de veac de conviețuire în doi.

„Eu îmi cer scuze că nu am făcut această premiere în fiecare an, însă am vrut ca mai întâi să avem o comună modernă, cu multe investiții. Am ales această zi pentru a vă arăta recunoștința și pentru a vă premia pe toți. Este o zi frumoasă, ploaia ne ocolește și vă îndemn să petreceți alături de artiști”, a spus edilul Daniel Olariu în deschiderea evenimentului.

În această zi importantă, alături de primarul de la Hănțești au fost și parlamentarii PSD de Suceava Ioan Stan, Gheorghe Șoldan și Mirela Adomnicăi, subprefectul Florin Sinescu, precum și mai mulți primari, între care Viorel Cucu de la Adâncata, Radu Reziuc de la Mitocu Dragomirnei și Angel Gheorghiu de la Bucecea, județul Botoșani.

Subprefectul județului Suceava, Florin Sinescu, l-a felicitat pe primarul Daniel Olariu pentru frumosul eveniment pe care l-a organizat și, de asemenea, și pe hănțeștenii care au trăit 50 de ani împreună.

„Am venit cu emoție la dumneavoastră, pentru că am în fața mea 62 de cupluri de aur, 62 de povești de viață. Și eu am 29 de ani de căsătorie și să dea Dumnezeu să vă ajung din urmă, iar dumneavoastră acolo unde ați muncit ați lăsat ceva în urmă. De aceea, vă felicit! Sunteți oameni gospodari și aveți o comună frumoasă”, a transmis subprefectul județului Suceava, Florin Sinescu.

De cealaltă parte, senatorul Ioan Stan a mulțumit primarului pentru invitație și a promis că va fi prezent și la alte evenimente importante din comunitate. Totodată, Stan a felicitat cuplurile de aur din comuna Hănțești.

„Vreau să îi laud pe cetățeni pentru că au avut mână bună când au ales primarul. Eu am fost mereu alături de Daniel Olariu și voi fi și de acum înainte”, a transmis senatorul Ioan Stan.

Un moment emoționant a fost cel susținut de către primarul comunei Mitocu Dragomirnei, Radu Reziuc, care a oferit edilului de la Hănțești un cadou, în semn de prețuire, și le-a cântat celor adunați la Moșia din pădure câteva versuri.

„Din respect pentru domnul primar Olariu, am poposit astăzi la dumneavoastră. De asemenea, am și o datorie morală față de primarul dumneavoastră pentru că nu s-a întâmplat să îl invit la Mitoc și să nu vină. Eu fiind la primul mandat, de câte ori am avut nevoie de un sfat domnul primar mi l-a dat și m-a îndrumat”, a transmis edilul de la Mitocu Dragomirnei, iar ulterior i-a încântat pe localnicii adunați cântând câteva versuri emoționante.

De altfel, și primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu, le-a urat cuplurilor de aur din Hănțești viață lungă și fericită, iar omologului său i-a spus că se poate baza în continuare pe el pentru toate proiectele de investiții menite să dezvolte cele două comunități.

„Îl felicit și pe domnul primar pentru toate activitățile pe care le desfășoară în comuna Hănțești. Noi avem o relație de colaborare foarte bună și suntem asociați pe mai multe proiecte importante și așa vom face și în viitor. Practic, noi suntem ca frații: ne-am despărțit la 1 ianuarie 2004, dar rămânem aceiași oameni respectuoși unii cu ceilalți”, a spus primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu.

După premierea cuplurilor de aur, pe scena amplasată la Moșia din pădure a urcat îndrăgita artistă Margareta Clipa, care a susținut un spectacol extraordinar, ce va rămâne în memoria celor ce au luat parte la Ziua comunei Hănțești.

Ulterior, pe scena amplasată în cadrul de poveste au urcat și alți artiști ai folclorului românesc, între care Florin Boita, Diana și Teodora Seserman, Constantin Bahrin, Ansamblul Folcloric „Plaiuri Băcăuane”, Maria Luiza Mih și Ceterașii din Maramureș, Formația General Musik și Dorel de la Stroiești. Seara a fost încheiată cu un spectacol impresionant susținut de cunoscuta și iubita artistă bucovineană Angelica Flutur, cea care reușește, prin autenticitate și dragoste pentru tradiții, să lase, de fiecare dată, o amprentă puternică asupra celor ce o ascultă.

Trebuie precizat că Ziua Comunei Hănțești a fost organizată de către Primăria și Consiliul Local Hănțești, iar primarul Daniel Olariu a declarat că va deveni o tradiție.