Primă de instalare pentru profesorii care se titularizează în școli din mediul rural. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi, că profesorii care se vor titulariza în mediul rural ar putea primi o primă de instalare în valoare de 3 salarii medii brute pe economie.

Ministrul a prezentat mai multe propuneri pe care ministerul Educaţiei le-a acceptat în cadrul dezbaterii pe proiectele legilor Educaţiei şi care se vor regăsi în noua formă a textelor normative.

„Am agreat ca pentru acele cadre didactice care se vor titulariza în şcoli din mediul rural, din mediul izolat, va exista şi o primă de instalare. În momentul de faţă luăm în considerare trei salarii medii brute pe economie – primă de instalare pentru cadrele didactice care vor decide să se titularizeze în şcoli din mediul rural. Sigur va exista şi o perioadă de timp minimă în care acei profesori care au decis să se titularizeze în mediul rural vor exercita actul educaţional în interesul acelor copii din mediul rural”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul s-a referit şi la integrarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale în învăţământul de masă, menţionând că cei care au forme uşoare de afecţiuni vor fi preluaţi în învăţământul de masă gradual.

„Am văzut în spaţiul public promovată fără niciun fel de logică ideea desfiinţării şcolilor speciale. (…) Aceste şcoli speciale trebuie susţinute. Există prevederi care cresc puternic finanţarea pentru aceste şcoli. (…) În şcolile speciale vor fi doar acei elevi care sunt la un nivel al cerinţelor speciale care nu permite integrarea în învăţământul de masă. Integrarea în învăţământul de masă se va face doar pentru acele afecţiuni mai uşoare ale copiilor cu CES, care vor permite integrarea în învăţământul de masă. Această integrare în învăţământul de masă se va face gradual”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, potrivit psnews.ro.