Prima reacție din interiorul PNL după demisia lui Dîncu. Stroe: Probabil va fi o ședință a coaliției la mijlocul săptămânii

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat, luni, la Digi24, că nu poate comenta prea multe despre demisia lui Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării.

Stroe a afirmat că demisia nu trebuie văzută cu îngrijorare, deoarece România este membră NATO și are un sistem de apărare bine pus la punct.

Este un gest unilateral, nu pot comenta aceste incompatibilități cu președintele. Probabil va ieși și premierul în curând cu o poziție oficială. E mult prea devreme pentru a se detalia mai multe. E prea devreme să discutăm de preluarea portofoliului de către PNL. Cred că exista o oarecare așteptare, nu cred că trebuie văzute lucrurile într-o cheie cu îngrijorare. Sistemul de apărare este unul foarte bine pus la punct. Probabil va fi o ședință a coaliției la mijlocul săptămânii„, a spus Stroe la Digi 24.

Vasile Dîncu a demisionat, luni, din funcția de ministru al Apărării Naționale, invocând „imposibilitatea colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei”.

„În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale”, a anunțat Vasile Dîncu într-o postare pe pagina sa de Facebook, potrivit psnews.ro.