Primar liberal, demis în urma unui referendum. Edilul era la al doilea mandat

Primarul comunei tulcene IC Brătianu, Alexe Iordan, a fost demis în urma unui referendum, după ce din cele 327 de persoane care au participat la referendum, 300 au votat pentru demitere.

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), la referendumul de duminică, din comuna tulceană I.C Brătianu, prezenţa a fost de 35,46%. Astfel, au votat 308 alegători de pe listele permanente, nouă alegători au votat pe liste suplimentare, iar zece cu urna mobilă.

Din cei 327 de votanţi, 300 au votat pentru demiterea primarului Alexe Iordan, 16 au votat împotriva demiterii, iar 11 voturi au fost nule.

În urma acestui rezultat, Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală I.C. Brătianu a dispus validarea referendumului local, constatând că Alexe Iordan a fost demis din această funcţie. Edilul se afla la al doilea mandat de primar al comunei I.C.Brătianu, din partea PNL.

„De 6 ani de când este primar nici măcar o investiţie nu a terminat”

Iniţiativa referendumului a aparţinut unui grup de locuitori cu drept de vot din localitatea I.C. Brătianu, dar şi unor consilieri locali, printre care şi fostul primar de Viorel Chiriţă. „Ce să vă zic, noi în acte am trecut 28 de probleme principale, dar ele sunt peste 100. Domnul primar Iordan Alexe e ales din 2016. De 5 ani nu face decât să acapareze pământ şi bunuri pentru el. Are deja 100 de hectare de pământ strâns. De 6 ani de când este primar nici măcar o investiţie nu a terminat. În ianuarie anul acesta ar fi trebuit să facă recepţia unui sistem de eficientizare a iluminatului, practic doar a înlocuit nişte lămpi de pe stâlpii din centrul comunei cu unele mai econome, pe un proiect de 400 mii lei… Dar baza sportivă e abandonată, canalizarea la fel…”, declara Chiriţă pentru Radio Delta.