Primăria Berchişeşti organizează ediţia a X-a a Turneului Național de Mini Rugby „Viorel Lucaci”

Primăria comunei Berchişeşti, în parteneriat cu Federația Română de Rugby, Clubul Sportiv Şcolar Gura Humorului, „Mini Rugby pentru toți” și „Te Aud România” organizează duminică, 9 octombrie a.c., ediția a X-a a Turneului Național de Mini Rugby „Viorel Lucaci”, eveniment tradiţional atât pentru comunitatea din Berchișești, cât şi pentru sportul sucevean.
Acest turneu de amploare naţională are drept scop promovarea tinerilor sportivi din Berchişeşti şi din toată Bucovina, care au avut rezultate remarcabile în competiţiile naţionale şi internaţionale. La această ediţie vor participa echipe de mini-rugby din categoriile de vârstă 8, 10, 12 şi 14 ani, atât din județul Suceava, cât și din toată țara.
Născut şi crescut în Berchişeşti, Viorel Lucaci, cel care dă numele turneului, a fost căpitan al echipei Steaua Bucureşti și component mulți ani al echipei naționale.
La ediţia din anul 2016, Viorel Lucaci a primit distincţia de „Cetăţean de Onoare” al comunei Berchişeşti, în semn de respect faţă de întreaga sa activitate sportivă, fiind o onoare pentru noi că ne-a reprezentat cu cinste în ţară şi peste hotare.
Reuşitele lui Viorel Lucaci au arătat că prin muncă, devotament şi profesionalism poţi să ajungi în vârful oricărei ierarhii sportive, indiferent de unde porneşti.
„Sunt bucuroasă că performanţele rugbystului nostru au fost urmate, de-a lungul anilor, de foarte mulţi copii şi tineri din Berchişeşti!”, a spus primarul Violeta Țăran.
Ediţia a X-a a Turneului de rugby „Viorel Lucaci” va avea loc duminică, 9 octombrie, începând cu ora 9:30, pe terenul sportiv al Complexului Turistic „Comoara Bucovinei” din satul Corlata și în incinta Sălii de Sport Berchișești.